Antena Căutare

Marturiile studentului-erou de la Universitatea din Iasi: "I-am legat mainile la spate cu o curea. Nu ma gandeam la cat de grava e situatia"

Studentii Universitatii din Iasi au trecut prin clipe de cosmar luni, cand un barbat a amenintat ca va detona o bomba intr-un amfiteatru. Pusi fata in fata cu moartea, doi dintre studenti au avut curajul sa-l imobilizeze pe atacator. Marian Platonov, unul dintre eroii de la Iasi, a povestit, in direct la Acces Direct, ce s-a intamplat in acele cateva minute de groaza.

Din fata bombei din amfiteatru, unii au fugit la adapost. Altii, dupa atentator. Doi dintre cei 40 de studenti au fost politisti de serviciu, cei care au reusit sa-l imobilizeze pe barbat si sa evite tragedia. Liderul lor a fost studentul basarabean Marian Platonov, premiat pentru interventia de ieri nu in Romania, ci la el acasa. De la autoritatile noastre, asteapta alta recompensa: sa-i ofere cetatenia romana.

Marian Platonov are 24 de ani si se viseaza inginer. Luni, a fost negociator, politist si specialist antitero. In momentele tragice, s-a uitat in jurul sau. Cei mai multi dintre colegi fugisera. Asa ca nu a mai asteptat. A actionat.

"I-am legat mainile la spate cu o curea. A fost adrenalina in sange si nu ma gandeam atunci la cat de grava e situatia. Pur si simplu am actionat din instinct, din trairile mele", povesteste tanarul.

Astazi, a primit si o rasplata. Un ONG din tara sa de origine, Republica Moldova, ii ofera aproape 2000 de euro, pentru curaj.

"Nu ma consider erou, ca am actionat ca o echipa", spune Marian.

Ar fi complet fericit daca si autoritatile noastre i-ar multumi cu o mica "atentie". Isi doreste sa fie roman cu acte in regula.

"As vrea sa primesc cetatenia romana pe care nu o pot primi, pentru ca am intarziat la juramant", spune eroul.

A ajuns, insa, la timp unde a trebuit - in sala in care o explozie ar fi putut omori zeci de romani.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 9 iulie! ... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 10 iulie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x