Antena Căutare

Mărturisirea unui preot ce va revolta credincioşii: "Iadul nu există! Este o invenţie creată de Biserică pentru a controla minţile oamenilor!"

John Shelby Spong, un preot al Episcopiei Newark, din New Jersey, SUA, a stârnit revoltă printre credincioşii din toate colţurile lumii după ce a făcut o afirmaţie inedită: "Iadul nu există! Este o invenţie."

John Shelby Spong, un preot al Episcopiei Newark, din New Jersey, SUA, a stârnit revoltă printre credincioşii din toate colţurile lumii după ce a făcut o afirmaţie inedită: "Iadul nu există! Este o invenţie."

Într-un interviu acordat postului TV "Dateline NBC", preotul a fost întrebat dacă Iadul este o invenţie a Bisericii, iar răspunsul lui a lăsat fără cuvinte oameni din toate colţurile lumii.

„Nu cred că există Iad. Cred în viața de după moarte, dar eu nu cred că are ceva de-a face cu recompensa şi pedeapsa. Religia este întotdeauna implicată într-un fel de afaceri de control și oamenii nu înțeleg cu adevărat acest lucru. Este vorba de o afacere de control producătoare de vinovăție. Raiul apare ca un loc unde eşti recompensat pentru bunătate şi Iadul este locul unde apare pedeapsa, iată un fel de control asupra populației. Ideea focului, a dracului care sperie oamenii, face parte dintr-o tactică de control. Cred că focurile din cuptoarele bisericilor au fost mai fierbinţi decât în oricare alte cuptoare. Bisericii nu-i place ca oamenii să crească, pentru că nu-i poate controla pe adulți. De aceea în biserică vorbim despre naștere din nou. Când în biserică ești născut din nou (renăscut), ești iar copil. Oamenii nu trebuie să se nască din nou. Ei au nevoie să crească. Ei au nevoie să accepte responsabilitatea pentru ei înșiși în această lume.", a mărturisit acesta.

John Shelby Spong este un preot cunoscut în Statele Unite ale Americii, căci cărţile sale s-au vândut în milioane de exemplare, iar acum, după 24 de ani petrecuţi în credinţă, într-una din cărțile sale recente „Păcatele Scripturii: Expunerea Textelor Biblice despre ura de a descoperi Dumnezeul iubirii”, apărută în San Francisco, editura Harper One, acest gânditor prezintă cititorilor o altă faţa a „cărţii sfinte”.

99% dintre români au auzit de tragedia de la Club Colectiv! Patronii, principalii vinovați în ochii tuturor... Poliţia Română a compus un colind inedit: "Aho, aho, mămici şi taţi/ Staţi puţin şi ne-ascultaţi!" Modul uimit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x