Antena Căutare

Mărturisirile înfiorătoare ale unui salvator despre ”Infernul” din Colectiv: ”Era un fum dens și un miros înțepător! Zeci de telefoane sunau neîncetat!”

Incendiul din clubul Colectiv a lăsat în urmă o mare de durere și amintiri înfiorătoare pentru mulți dintre noi. Printre aceștia se numără și un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, care a relatat, pentru Mediafax, atmosfera infernală din club.

Incendiul din clubul Colectiv a lăsat în urmă o mare de durere și amintiri înfiorătoare pentru mulți dintre noi. Printre aceștia se numără și un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, care a relatat, pentru Mediafax, atmosfera infernală din club.

Era liber în noaptea de vineri, însă de îndată ce a auzit de incendiu, s-a dus voluntar să dea o mână de ajutor. A venit, însă, îmbrăcat în civil, pentru că a fugit de acasă în trening. N-a putut să intre în club, dar s-a alăturat colegilor săi care preluau victimele care erau scoase de echipele din interior pentru a vedea dacă mai sunt sau nu în viaţă, iar pe cei care mai aveau puls îi transporta către ambulanţe.

"Când am ajuns eu, erau peste tot cei cu arsuri mai superficiale, iar la intrarea în club erau zeci de victime inerte, scoase de colegii mei. De acolo trebuia să îi preluăm noi. Cei care au acţionat în interior îi scoteau afară imediat ce îi găseau, fără să ştie dacă mai erau sau nu în viaţă. Erau şase sau şapte echipe înăuntru, de câte două sau trei persoane, şi îi scoteau unul după altul. Când am ajuns eu, în faţa clubului erau scoase şi întinse pe jos cel puţin 20 de victime", a povestit bărbatul.

El a precizat că până să ajungă la intrarea în club, pe drum s-a întâlnit cu colegi de-ai săi care deja cărau în braţe victimele.

"Toţi cei pe care a trebuit să îi verificăm rapid, după ce erau scoşi la intrarea în club, nu mai erau conştienţi. Erau arşi. Am găsit o fată care cred că a avut o bluziţă mai sintetică pe ea şi se topise pe ea, se vedea cum era prinsă de piele, şi mai avea sutienul. Bluza nu a ars, pur şi simplu s-a topit pe ea de la temperatura aia. Un altul era în pielea goală. Mai avea doar chiloţii pe el. Nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum ajunsese aşa. Era o imagine de groază. Ca într-un film de groază: care arşi, care dădeau din câte o mână, dar de fapt erau nişte spasme, la nas şi la gură toţi aveau funingine", a spus salvatorul.

De asemenea, acesta a mai povestit că ulterior a primit echipamentul și a intrat în club, unde a fost cutremurat de atmosfera infernală

"Era un fum dens, un miros greu. Am încercat să intru şi fără mască, dar nu am putut să stau nici măcar un minut şi eram aproape de intrare. De la buretele acela era un fum negru, negru şi dens. Nu aveai nicio şansă să rezişti fără mască. Am intrat ulterior să verific dacă nu a mai rămas cineva după bar, într-o încăpere mică din spatele barului, un fel de depozit al lor. Ne-am uitat sub scenă, ne-am uitat peste tot. Prin club erau geci, telefoane. Pe o boxă de acolo erau o grămadă de telefoane şi sunau într-una. Sunau rudele. Am văzut pe unul că suna 'Naşa'. Pe toate canapelele erau genţi, haine, pe jos erau o gramadă de alte lucruri", a povestit bărbatul.

Sursa:Mediafax

Trebuie să te implici! Dă SMS, sună sau donează! Află cum !... FOTO EXCLUSIV: AM FOST ACOLO! Marşul tăcerii, al durerii, al solidarităţii românilor. Marşul COLECTIV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x