Căutare Live

Mărturisirile unei avocate, într-un caz de custodie, virale în mediul online: "- O mai ştii pe mama? Dă-mi mânuţele!" - "Mamă, tata spune să scăpăm de tine!"

Mărturisirile unei avocate despre culisele acordării unei custodii fac acum înconjurul Internetului. Zeci de mii de oameni ştiu deja, dintr-o postare de pe Facebook, despre doamna cu pantofi albaştri. Aşa e descrisă judecătoarea care va decide la ce parinte merge copilul.

Mărturisirile unei avocate despre culisele acordării unei custodii fac acum înconjurul Internetului. Zeci de mii de oameni ştiu deja, dintr-o postare de pe Facebook, despre doamna cu pantofi albaştri. Aşa e descrisă judecătoarea care va decide la ce parinte merge copilul.

Ca niciodată, magistratul s-a împrietenit cu "R.", băieţelul pe care tatăl l-a înstrăinat de mamă. Şi a aşteptat să afle unde i-ar fi mai bine micuţului.

Un copil alienat cu bună ştiinţă, pe care tatăl l-a înfierat împotriva mamei. Este povestea lui "R", copilul pentru care se duce lupta în tribunal. Putea fi un alt proces pentru custodie. Şi atât. Dar nu a fost. Apărătorul mamei în instanţă a scris pe Facebook, după mai multe reprize de plâns, despre întâlnirea clientei cu fiul ei.

"O mai ştii pe mama? Dă-mi mânuţele, să ţi le pupe mama!" Fostul soţ îşi bruschează fiul şi-l trage tare, mai aproape de el, urlând spre clienta mea să plece de unde a venit. Se ridică tonul, copilul începe să plângă, apare jandarmul, îi spun că nu-i niciun risc de scandal, dispare jandarmul"

Certurile din hol fac parte din scenariul obişnuit al unei încredinţări de minor. Pe cea care povesteşte o surprinde, de fapt, altceva: abordarea delicată pe care a avut-o judecătoarea de caz.

"Când îl vede pe puşti, magistratul coboară de pe podium, parcurge sala până aproape de uşă, se apropie de micuţ şi-i spune, făcând un gest larg cu mâna: „Vezi, R., am pantofi albaştri! Tu ai pantofiori albaştri? Uite, am si pelerină! Dă-mi mânuţa şi hai cu mine, să-ţi arăt cât de mare e castelul ăsta!"

Doamna cu pantofi albaştri a petrecut câteva ore cu băiatul, pentru a afla adevărul în războiul dintre părinţi.(...)N-am trăit aşa ceva în zece ani de avocatură. Am văzut magistraţi pentru care audierea minorului însemna următorul dialog- „Câţi ani ai, cu cine vrei să stai, cu mama sau cu tata? Bine, pa!". Doamna cu pantofi albaştri a alocat 3 ore cauzei noastre, fiind conştientă că lucrează cu destinele oamenilor, cu sufletele lor, iar nu cu chei de 14".

Postarea din mediul online a avocatei a sensibilizat peste 10 mii de oameni, care au distribuit mai departe povestea

România de aur! Lotul olimpic de informatică a obţinut patru medalii la Balcaniada pentru seniori... BAC 2016. Elevii semnează petiții, premierul, remanieri! Ministrul Educației, schimbat în plin Bacalaureat!...
Ultimele știri