Noi măsuri drastice după explozia de cazuri de coronavirus. Masca de protecție, obligatorie în alte două județe din țară

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în aer liber, în alte două județe din țară, și anume Harghita și Mureș. 

Noi măsuri drastice după explozia de cazuri de coronavirus. Masca de protecție, obligatorie în alte două județe din țară

Măsura a fost adoptată în urma cu puțin timp de către Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita, pentru a limita extinderea noului coronavirus.

Potrivit hotărârii CJSU, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, în târgurile de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate, începând cu data de 11 august, ora 06.00.

Elevii vor reveni la școală doar în anumite condiții. Raed Arafat, avertisment pentru părinți: ”Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală!”

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, începând cu aceeaşi dată. Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

”E o măsură preventivă, în condițiile în care noi am avut azi, 7 august, doar 5 cazuri de infectare cu coronavirus”, a explicat prefectul de Harghita.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Masca de protecție, obligatorie în aer liber și la Cluj

Masca de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise din Cluj. Decizia a fost luată miercuri seară, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Dublu record negativ! Cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și cel mai mare număr de decese, în România! 1.378 de noi îmbolnăviri de COVID-19! Câte persoane au murit

„CJSU a decis în această seară ca începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, potrivit Monitorul de Cluj.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri