Antena Căutare

În plin sezon de gripă, măștile medicale au dispărut din farmacii

Amenințarea coronavirusului din China și numărul de cazuri de gripă au făcut ca stocurile de măști medicale să se epuizeze în majoritatea farmaciilor din România, inclusiv la cele online, informează Hotnews

În plin sezon de gripă, măștile medicale au dispărut din farmacii
Mască

Farmaciile din România au fost luate pe nepregătite, cererea de măști medicinale fiind neașteptat de mare, astfel încât stocurile s-au epuizat în aproape toată țara, chiar și în farmaciile online.

Pacienții care au afecțiuni respiratorii primesc mască gratuit la spital și nu trebuie să vină cu ele de acasă.

Medicii și farmaciștii spun că ”se întâmplă la fel ca la partea de vaccinare împotriva gripei, toată lumea a vrut același produs într-un interval scurt de timp, iar până se fac noile comenzi durează”.

Același lucru s-a întâmplat, în ultimele luni, și cu vaccinul împotriva gripei, după epidemia de anul trecut, numărul românilor care au vrut să se vaccineze a fost mult mai mare decât în alți ani.

Farmaciile au fost luate pe nepregătite de cererea mare și a fost nevoie de timp ca să dea comenzi suplimentare. În restul anului, cererea de măști nu este foarte mare.

”Dacă încercăm să căutăm mască în afara sezonului, e plin de măști."

O farmacistă a explicat: "De obicei așteptăm să se întâmple ceva, apoi căutăm și cumpărăm. La fel s-a întâmplat și cu vaccinarea împotriva gripei, toată lumea a vrut același produs în același timp”.

Cum se poartă corect o mască medicală?

Cei care au apucat să le cumpere le poartă adesea incorect şi ineficient. Le vedem, purtate pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau în spațiile închise pentu că măcar în teorie, măştile reprezintă una dintre cele mai eficiente metode pentru a ne proteja organismul de virusuri. Insa totul e în zadar, când masca nu este aplicată așa cum trebuie.

Masca trebuie pusă cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas, în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji.

NU se poartă DIFERIT! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav.

Dirijoare lăsată pe drumuri pentru că postul ei se va desființa... Repartizarea copiilor în clase petregătitoare. Alegerea învățătorului ar putea conduce la „grave dezechilibre” în școli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x