Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Din 25 martie, persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case! Măsuri drastice în România pentru combaterea coronavirusului

Persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă, începând de miercuri, 25 martie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri drastice în lupta pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Interdicții pentru bătrâni de a ieși din case

Hepta

"Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Pentru a proteja peroanele peste 65 de ani, se vor intreoduce restricții speciale. În interesul lor propriu vor trebui să stea, practic, tot timpul acasă.", a anunțat președintele.

Citește și: Klaus Iohannis: De miercuri, restricțiile de circulație se aplică și pe timp de zi. Ieșirile din casă, doar cu aviz

România introduce măsuri de supraveghere electronică pentru cei aflați în carantină

Iohannis a anunţat că pentru persoanele din carantină şi izolare vor fi pregătite măsuri de supraveghere electronică, pentru că este necesar ca măsurile impuse să fie respectate intergral.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 762! Opt decese!

Iohannis: "Am decis să folosim și Armata!"

”Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală”, a adăugat preşedintele.

Recomandari