Antena Căutare

Medic infecționist de la Spitalul Militar, apel către populație: ”Evitați zonele aglomerate!” Ce alte măsuri pot fi luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Noul tip de coronavirus se transmite, potrivit unui studiu, la o distanță de 4,5 metri de persoana infectată, supraviețuiește cel puțin 30 de minute în aer după ce persoana infectată nu mai este prezentă și rezistă aproape patru zile pe diferite suprafețe. Deocamdată, singurele măsuri prin care poate fi prevenită răspândirea acestui virus sunt cele de igienă. 

Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar din București, a vorbit despre cum poate fi prevenită răspândirea acestui virus.

"Sunt o serie de măsuri care țin de autoritățile din România și ele au fost luate din timp și s-au dovedit eficiente. Majoritatea cazurilor din România sunt cazuri care se aflau în izolare, cazuri aflate în supravegherea specialiștilor. Sunt anumite măsuri care țin și de fiecare dintre noi", a spus Valeriu Gheorghiță la Punctul de întâlnire de la Antena 3.

Coronavirus în România. Klaus Iohannis, apel pentru români: „De asta depinde viața noastră” - LIVE TEXT

Acesta a recomandat, de asemenea, oamenilor să se spele pe mâini cât mai des, să evite zonele aglomerate și să evite contactul cu persoanele bolnave.

Care sunt măsurile de prevenție pe care trebuie să le luați, aflați mai jos:

- trebuie să ne spălăm foarte bine cu apă și săpun, de câte ori avem ocazia, înainte să mâncăm, înainte să ieșim de la un grup sanitar.

-atunci când ne aflăm într-o zonă aglomerată, e bine să fim atenți la igiena respiratorie, la strănut, la tuse, la păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru între noi și interlocutor

-evitarea contactului cu persoanele bolnave

-evitarea zonelor aglomerate

-evitarea interacțiunii cu persoanele care au călătorit în afara țării

-limitarea călătoriilor în zonele afectate.

Ei sunt românii infectați cu coronavirus. Ce știm despre cele 29 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 29

Numărul persoanelor infectate cu COVID 19 a ajuns la 29, în România. Nu mai puțin de 11 cazuri au fost confirmate doar în cursul zilei de astăzi. Dintre pacienții confirmați, cinci sunt declarați vindecați și au fost externați.

Coronavirus - LIVE TEXT. Alertă în România! Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în București. Numărul persoanelor... Noul tip de coronavirus COVID 19, mortal în cazul acestor persoane: ”Riscul de deces este de 14 ori mai mare. Renunțați ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x