Antena Căutare

Măsuri extraordinare de siguranță, în Piața Victoriei. Ce nu este permis în zona mitingului

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a precizat, la punctul de comunicare din Piaţa Victoriei, că au fost instalate dispozitivele de protecţie în spaţiul în care se va desfăşura protestul şi vor fi realizate şi filtre de acces către Piaţa Victoriei pentru verificarea persoanelor care au bagaje voluminoase.

“Au fost instalate dispozitive iniţiale, cele pe care suntem obligaţi să le facem, conform legii, şi anume dispozitive de protecţie care să delimiteze spaţiul în care se va desfăşura adunarea publică. Aceste panouri de protecţie au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activităţi cotidiene, care se desfăşoară în acest nod rutier foarte important din Capitală, să decurgă în mod firesc, nu au rol decât acela de a asigura şi protecţie împotriva unor accidente care se pot întâmpla, având în vedere că traficul rutier este în continuare în desfăşurare”, a declarat Georgian Enache.

El a mai afirmat că în punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalate filtre pentru a verifica persoanele care au bagaje voluminoase.

“Dincolo de aceste dispozitive pe care le-aţi observat, în mod gradul vor intra şi efective de jandarmi, acele patrule de dialog. Totodată, în punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalate şi nişte filtre cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor pe bagaje voluminoase, care au o anumită recuzită, ştiu eu, deosebită. Rolul acestor filtre, vreau să fie foarte bine înţeles de la bun început, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona care se vor afla oamenii, cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Ăsta este rolul acestor elemente de dispozitiv, acestor filtre, colegii mei vor fi atenţi în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari. Nu este o interdicţie să vină persoanele însoţite de aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru”, a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Georgian Enache a precizat că până în prezent nu au fost înregistrate incidente.

“Începând cu ora 17:00 urmează să se desfăşoare o altă adunare publică. Avem şi în acea zonă şi vor fi instituite dispozitive, la fel, cu un rol preventiv, cu rol de a asigura o bună o transparenţă şi o comunicare eficientă cu cei care participă, aşa cum ne dorim cu toţii, în scopul prevenirii oricăror situaţii. Nu a fost până la această oră înregistrate incidente, ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie pe care legea ne obligă să le luăm”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a afirmat că au intrat în vigoare restricţiile de trafic în zona Piaţa Victoriei.

“La ora 14.30 au început restricţiile de trafic. Vorbim despre restricţionarea traficului pe şoseaua Kiseleff până la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, se va circula în continuare pe Arhitect Ion Mincu. De asemenea, o să înceapă şi în resistematizarea circulaţiei în zona Piaţa Victoriei, se va circula pe dublu sens prin faţa Guvernului, nu se mai permite accesul decât viraj dreapta pe strada Paris. Cei care doresc să ajungă în zonă au la dispoziţie harta cu restricţiile rutiere, transmisă încă de ieri”, a explicat Diana Sarca.

Manifestaţii de protest sunt organizate sâmbătă, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. La protestul din faţa Guvernului, organizatorii estimează că vor veni peste 250.000 de oameni. Jandarmii vor fi prezenţi la cele două evenimente şi fac apel la participanţi să manifesteze paşnic, să respecte indicaţiile, să evite conflictele şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Brigada Rutieră va institui mai multe restricţii de circulaţie. Având în vedere că vremea va fi caniculară, Primăria Capitalei a anunţat că va pune la dispoziţie 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de litri de apă potabilă.

Sursa : news.ro

Primii protestari au ajuns în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte. Ce pregătesc pentru marele miting?... „România, trezește-te!” Drumul european E85, blocat de protestatarii care vin la mitingul din București - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x