Antena Căutare

Decizie radicală! Infecția cu stafilococ auriu închide toate maternitățile din România

Infecția cu stafilococ auriu închide Maternitățile din România. Este o propunere lansată de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, care a anunțat că va forma un grup de lucru, cu scopul de a întocmi proceduri de conştientizare privind apariţia infecţiei cu stafilococ auriu. Instituția precizează că, lunar, în fiecare an, ar putea fi închisă câte o maternitate pentru igienizare.

Infecția cu stafilococ auriu închide Maternitățile din România. Este o propunere lansată de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, care a anunțat că va forma un grup de lucru, cu scopul de a întocmi proceduri de conştientizare privind apariţia infecţiei cu stafilococ auriu. Instituția precizează că, lunar, în fiecare an, ar putea fi închisă câte o maternitate pentru igienizare.

“Grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent şi pentru alte evenimente epidemiologice şi probleme cu care se pot confrunta maternităţile publice şi private din Capitală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucureşti.

Potrivit Mediafax, a fost propusă elaborarea unui plan pe termen mediu şi lung de construire a unor unităţi spitaliceşti noi şi reluarea unei practici uzitate în trecut, cu privire la închiderea în fiecare an, pe termen de o lună, a fiecărei maternităţi, pentru igienizare.

Din grupul de lucru vor face parte reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Societăţii Române de Microbiologie, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi reprezentanţii maternităţilor publice şi private din Capitală.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va trimite propunerile Ministerului Sănătăţii. Deciziile vin în urma unei şedinţe de lucru de marţi de la Prefectura Capitalei, în contextul cazurilor recente de infectare cu stafilococ auriu în cadrul Maternităţii Giuleşti din municipiul Bucureşti.

15 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi la la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectaţi cu stafilococ meticilino rezistent. Rezultatele analizelor altor cinci copii urmează să apară în următoarele zile.

Mărturisirile emoționante ale femeii a cărei fetiță de opt ani a intrat în moarte cerebrală și a salvat două vieți: ”Ast... Părinții unui băiețel de trei ani acuză o educatoare că le-ar fi strâns de gât fiul și l-ar fi tras de zona intimă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x