Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Descoperire uluitoare despre medicul fals, Matteo Politi. Poliția din Italia a dezvăluit totul: „L-am căutat și nu există!”

Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a declarat, miercuri seara, că medicul fals Matteo Politi a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi că nu figurează în Tabloul medicilor din Italia.

Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a declarat, miercuri seara, că medicul fals​ Matteo Politi a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi că nu figurează în Tabloul medicilor din Italia. În 20 niembrie anul trecut s-a primit la poliţie o plângere pe numele acestuia pentru înşelăciune, iar din cercetări au rezultat şi posibile alte fapte. Alte plângeri nu au fost depuse la poliţie, care cercetează şi folosirea de către italian a unei alte identităţi.

Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a precizat că, în 20 noiembrie 2018, s-a primit o plângere pentru înşelăciune de la doi medici în legătură cu o sumă pe care i-o plătiseră italianului pentru un spaţiu comercial pe care urmau să îl închirieze, însă spaţiul nu îi aparţinea lui Politi. Atunci au început cercetările, au fost audiate mai multe persoane, a rezultat că italianul a folosit şi o altă identitate.

”Tot începând din noiembrie am demarat verificarea privind autenticitatea unor documente, am făcut şi alte audieri. Am primit mai multe seturi de documente - unele în română, altele urmează să fie traduse. Am purtat corespondenţă inclusiv cu ataşatul de interne italian la Bucureşti şi am primit o serie de documente. Pot să vă confirm că a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi nu figurează în Tabloul medicilor din Italia”, a mai spus reprezentantul Poliţiei.

Acesta a precizat că se desfăşoară cercetări pentru a vedea dacă doctorul fals Politi a exercitat o profesie fără a avea dreptul.

El a spus că, până în acest moment, la Poliţie nu au fost depuse alte plângeri în afara celei de înşelăciune. Colegiul Medicilor însă s-a adresat parchetului.

Poliţiştii l-au chemat pentru prima dată la audieri marţi pe medicul fals Matteo Politi şi l-au dat în consemn la frontieră, ceea ce a dus la prinderea sa.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro