Căutare Live

Mazare: Trebuie sa inchidem primaria din cauza unei hotarari de guvern

Primaria Constanta a ajuns in imposibilitatea de a-si mai putea desfasura activitatea, sustine edilul Radu Mazare. Cauza o reprezinta o hotarare de guvern, din 2010, referitoare la obligatiile de plata a contribuatiilor sociale si care a condus la diminuarea bugetului local cu 30%, a explicat primarul.

''Bugetul de anul asta este praf. Incasarile din cotele din impozitul pe venit au scazut cu 60% din cauza acestei hotarari idioate. (...) Au dat o hotarare de guvern pe 28 decembrie 2010, privind modalitatea de depunere si gestionare a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate - celebra declaratie 112.

Si au bramburit tot sistemul si avem la primarie 40% incasare fata de ce-am avut luna trecuta. Deci cu 60% mai putin. (...) Suntem in imposibilitatea de a ne desfasura activitatea, trebuie sa inchidem primaria'',


Edilul a mentionat ca, daca ''lucrurile raman asa'' referitor la noul act normativ, Consiliul Local Municipal Constanta va emite o hotarare prin care ''trebuie taiati banii de la lumina, transport, pachete pentru batrani, asfalt '', astfel incat ''bugetul sa fie echilibrat, sa ramana zero pe zero''.

Prin diminuarea bugetului local cu o treime din bani, ''situatia este foarte grava'' pentru ca este obligatoriu ca anumite ''lucruri'' sa functioneze, printre care ''scolile, gradinitele, ridicarea gunoiului, cantinele sociale'', a mai precizat Radu Mazare.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

UPDATE! Descinderi la Oravita si Naidas. In vizor, traficantii de tigari... VIDEO! Timisoara: un hot a furat printr-o metoda speciala peste 10000 de lei...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri