Antena Căutare

MEC: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care este reglementată şi, în acelaşi timp, deblocată decontarea navetei pentru elevi; decontarea - pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, ordonanţa de urgenţă prin care este reglementată şi, în acelaşi timp deblocată, decontarea navetei pentru elevi, anunţă Ministerul Educaţiei. Astfel, elevilor de liceu care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu li se vor deconta cheltuielile de transport de tip navetă zilnică pe distanţe de maxim 50 de kilometri sau li se va deconta contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru dacă locuiesc la internat sau în gazdă, pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport.

Ordonanţa iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării reglementează decontarea navetei elevilor de nivel liceal care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. Acestora li se vor deconta cheltuielile de transport de tip navetă zilnică pe distanţe în limita a 50 km sau li se va deconta contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru dacă locuiesc la internat sau în gazdă, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Decontarea se va realiza din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ în cadrul cărora elevii sunt şcolarizaţi, pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport.

Conform sursei citate, modificarea era imperativă pentru armonizarea legislaţiei existente cu decizia Curţii Constituţionale a României, care a statuat că decontarea pe "bază de abonament” este neconstituţională, deoarece generează o diferenţă de tratament juridic între elevii ce pot prezenta abonament şi elevii care, din diferite motive obiective, de exemplu, lipsa transportului în comun, nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Ulterior, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va elabora o hotărâre de Guvern pentru stabilirea normelor metodologice de aplicare a acestei ordonanţe.

Sursa : news.ro

Un incendiu violent a izbucnit la Primăria Ștei, Județul Bihor... Cum a reacționat Gigi Becali când a aflat despre cazul cu tatăl care și-a abuzat fiica: „Sunt posedați de draci!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x