Dosar penal pentru un doctor din Pitești. Deși avea simptome de Covid-19, medicul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane

Procurorii au deschis, joi, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti. Deși avea simptome, doctorul a intrat în contact cu alți oameni. Între timp a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Dosar penal pentru un doctor din Pitești, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Doctorul nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

"În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli", se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața metroului, la stația Politehnica din București! Omul avea 40 de aniInstituţia Prefectului Argeş a anunţat, joi, că Secţia de Chirurgie Vasculară de la SJU Piteşti va fi închisă, după ce un medic a fost confirmat cu COVID-19.

Doctorul a fost depistat pozitiv cu Covid-19

Medicul ar fi intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, printre care și pacienți.

"Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului (...) infectat cu virusul COVID-19 este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare", se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Ultimele știri