Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Medic ginecolog din Sfântu Gheorghe, confirmat cu Covid-19, cercetat după ce a călătorit în Austria şi nu s-a izolat la domiciliu

Un medic ginecolog din Sfântu Gheorghe este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce în luna martie a mers în Austria, iar la revenirea în ţară nu s-a izolat la domiciliu. El a fost confirmat cu Covid-19 pe data de 21 martie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pe data de 22 martie, s-a înregistrat la Parchet un dosar penal în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“Organele de cercetare au reţinut că, un medic ginecoloc din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristoff din municipiul Sfântu Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21 martie, a fost testat pozitiv cu virusul Covid-19”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în urma verificărilor, s-a stabilt că, Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară.

În cauză, cercetările se efectuează de IPJ Covasna, Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Sursa : news.ro

Recomandari