Antena Căutare

Medic român din Franţa: „Doctorii care continuă să accepte șpagă ar trebui băgaţi la puşcărie!”

Alexandru Mischie, medic cardiolog şi coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon din Franța, a publicat pe Facebook un mesaj-manifest. 

Alexandru Mischie, medic cardiolog la Spitalul Montlucon din Franța, a publicat pe Facebook un mesaj-manifest.

Românul este de părere că în condițiile în care nivelul salarial al medicilor din spitalele din România au ajuns aproape la același nivel cu cel din Occident, nu mai există motive pentru ca pacienţii să meargă cu plicul la medic, iar cei care mai iau șpagă ar trebui să fie băgaţi în puşcărie.

”Am înţeles de la colegi şi de la cunoştinţe că salariile medicilor au crescut foarte mult în România. Un medic câştigă mai mult de 100 milioane lei. Sunt salarii mai mult decât decente, ţinând cont de faptul că în Franţa un medic câştigă în jur de 4.000 de euro pe lună. Sunt salarii aproape echivalente cu salariile din Franţa.

În contextul în care s-au mărit salariile foarte mult, acest obicei cu plicul la medic ar trebui să dispară complet, iar medicii care continuă să accepte lucrul acesta ar trebui băgaţi la puşcărie. Este foarte simplu. Eu cred că sunt puţini medici care fac acest lucru. Cred că reprezintă o minoritate”, spune Mischie.

De asemenea, medicul stabilit în Franța susţine că banii destinaţi sistemului de sănătate sunt folosiţi de manageri în alte scopuri decât cele cărora le-a fost destinate.

Veste extraordinară! Ministrul Muncii: Statul va plăti 2.250 de lei angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari ... Momente cumplite într-un oraș din România din cauza condițiilor meteo extreme! Copii blocați în tomberon de frica ploii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x