Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Spitalele, focare de infecție cu Covid-19. Medici și asistente fără simptome, testați și depistați pozitiv la Neurochirurgie, în Iaşi

Zece angajaţi ai Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi au fost depistaţi cu coronavirus, cel mai probabil fiind infectați de o asistentă, care ar fi contactat virusul din exterior. " Urmează să testăm tot personalul implicat şi pacienţii. Sperăm ca în câteva zile să închidem focarul”, a declarat managerul unității medicale.

Focar de coronavirus în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Foto ilustrativă

Profimedia Images

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a precizat că, până în prezent, au fost testaţi 60 de angajaţi ai unităţii, iar zece dintre ei, nouă asistente medicale şi un medic rezident, au fost depistaţi pozitiv.

Ce s-a întâmplat cu primul pacient cu COVID-19 care a fost tratat cu plasmă, la Galați! „Încă nu poate fi externat”

Conducerea unităţii a decis să-i testeze pe toţi angajaţii spitalului, dar şi pe bolnavii internaţi în această unitate.

”Este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cel mai probabil o asistentă a contactat virusul din exteriorul spitalului. Urmează să testăm tot personalul implicat şi pacienţii. Sperăm ca în câteva zile să închidem focarul”, a declarat medicul Lucian Eva.

În această unitate medicală sunt trataţi şi bolnavi de Covid-19, însă cadrele medicale depistate cu coronavirus nu lucrează în secţia unde sunt internaţi aceşti pacienţi.

Recomandari