Antena Căutare

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a declarat presedintele Federatiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihaila.

"Suntem in aceeasi situatie din luna martie. Am crezut ca vor urma niste negocieri pentru schimbarea actelor normative care stau la baza semnarii noului contract. In aceste doua luni, nu s-a intamplat nimic, cu exceptia unei intalniri la CNAS in care ni s-a cerut sa discutam despre normele la contractul cadru. In acest moment, decizia este aceeasi - nu semnam",


Mihaila a adaugat ca medicii doresc modificarea a trei acte normative, respectiv a contractului-cadru, a ordonantei privind permanenta si a actului privind informatizarea si raportarea online. Toate cele trei acte au fost contestate de medici.

"Este anormal ca atunci cand semnezi un contract intre doua parti, o singura parte sa isi impuna punctul de vedere. Exista o idee la nivelul Casei Nationale pe care ne-au impartasit-o, cum ca ei sunt finantatorii si noi trebuie sa fim de acord. Cu regret, anunt toti factorii decidenti ca nu sunt finantatori, ci sunt administratorii banilor oamenilor", a sustinut presedintele Federatiei Patronatelor de Medicina Familiei.

De asemenea, Mihaila a tinut sa sublinieze ca daca pana la sfarsitul lunii nu se vor face modificari in privinta acestor acte normative, medicii de familie isi rezerva dreptul de a nu incheia contracte cu CAS: "Daca semnam contractul, ne autodesfiintam intr-o luna", a adaugat aceasta.

sursa:Antena3

Incendiu puternic la termocentrala Halanga, jud. Mehedinti. Cinci masini de pompieri au luptat la stingerea flacarilor... Brasov: Trei tineri au vrut sa fure pesti exotici din Gradina Zoologica pentru a-i vinde!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x