Căutare Live

Medicii și asistenții medicali ar putea să iasă mai repede la pensie! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!

Persoanele care activează în sistemul medical și fac multe gărzi în spitale ar putea să iasă la pensie mai devreme, conform unui proiect de act normativ ce a fost înregistrat de curând la Senat. 

Persoanele care activează în sistemul medical și fac multe gărzi în spitale ar putea să iasă la pensie mai devreme, conform unui proiect de act normativ ce a fost înregistrat de curând la Senat.

Astfel, vârsta de pensionare a medicilor și a asistenților medicali care efectuează multe ore de gardă ar putea fi modificată, conform propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ce a fost pusă recent în debaterea senatorilor.

Astfel, orele de gardă efectuate de medici sau asistenți medicali pentru care se plătesc contribuții vor fi considerate vechime în muncă și se vor lua în calcul al stabilirea stagiului de cotizare.

“Pentru personalul angajat în sistemul medical, orele de gardă efectuate și pentru care s-au plătit contribuții de asigurări sociale constituie vechime în muncă și se iau în considerare la stabilirea stagiului de cotizare în sistemul public de pensii“, se precizează în document.

Noua lege a pensiilor a fost ADOPTATĂ! Cine sunt românii pentru care vârsta de pensionare s-a redus cu ȘASE ANI și ce se întâmplă cu PENSIA DE URMAȘ

De asemenea, propunerea legislativă prevede și faptul că medicii și asistenții medicali care au efectuat gărzi “beneficiază, la cerere, de pensionare, fără penalizări, înaintea vârstei standard de pensionare, în cuantum direct proporțional cu numărul de gărzi efectuate, dar nu mai devreme de vârsta de 57 de ani, pentru femei, și de 60 ani pentru bărbați”, scrie avocatnet.ro.

Când vor primi pensionarii primii bani în plus. Legea pensiilor, pe masa Guvernului

Propunerea de reducere a vârstei de pensionare pentru personalul angajat în sistemul medical care a efectuat ore de gardă în spitale la 57 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați a fost făcută în încercarea de a reduce numărul de probleme de sănătate pe care le generează stresul și suprasolicitarea în rândul medicilor și asistenților medicali.

Ca să intre în vigoare, însă, această lege trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidenţial şi publicată în Monitorul Oficial.

Acestea sunt firmele care caută cu disperare angajați. Companiile, gata să ofere și salarii de 4.000 de euro... UPDATE: Autocar cu 35 de pasageri, implicat într-un accident în judeţul Argeş! Un bărbat a murit, alte patru persoane au...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri