Antena Căutare

Medicii spitalului din Fagaras lucreaza cu aparate mai vechi de 40 de ani

Situatie greu de imaginat la spitalul din Fagaras. Medicii trebuie sa lucreze cu un aparat de radiologie din 1967, care poate face analizele doar pentru cinci pacienti, consecutiv. Apoi, are nevoie de aproape doua ore ca sa se raceasca. Situatia este cu atat mai grava acum, cand au fost depistate doua cazuri de TBC, ambele din licee diferite. Asta inseamna sute de analize in cel mai scurt timp.

Este atat de vechi incat cei mai multi medici care au trecut pe la spitalul din Fagaras si-au facut stagiatura pe el. Are doar cinci casete pe care pot fi inregistrate radigrafiie, asa ca al saselea pacient trebuie sa astepte ca aceastea sa fie developate pentru a intra la analize.

Doar ca situatia a devenit teribila, dupa ce medicii au depistat doua cazuri de TBC, o femeie de serviciu dintr-un liceu si un elev dintr-altul, trebuie sa-i primeasca la analize pe toti cei care au intrat in contact cu bolnavii.

Solicitari de inlocuire a aparatului s-au facut in nenumarate randuri, dar de fiecare data au primit acelasi raspuns: nu sunt bani.

Cum insa o mie de vorbe nu fac doi bani, si medicii si pacientii trebuie sa se descurce cum pot.

Dambovita: Zeci de caini, otraviti si lasati sa moara... Meciul Romania - Olanda, o afacere de milioane pentru bisnitari. Cat costa un bilet "la negru"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x