Antena Căutare

Medicul Cătălin Cîrstoiu, de la Spitalul Universitar, despre starea pacienților:"Zece pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. Alți trei vor pleca duminică acasă!”

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a declarat sămbătă, că probabil unul sau doi pacienţi, dintre cei care nu sunt în stare critică, vor putea pleca duminică acasă.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a declarat sămbătă, că probabil unul sau doi pacienţi, dintre cei care nu sunt în stare critică, vor putea pleca duminică acasă.

El a afirmat că în continuare starea unui număr de zece pacienţi este gravă, aceştia aflându-se internaţi la Secţia Terapie Intensivă.

"Zece pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. Azi au mai venit încă trei pacienţi, dar fără probleme majore, care au plecat acasă (...). Cei care nu sunt în stare critică încet-încet vor fi evaluaţi mâine dimineaţă şi, probabil, unul sau doi vor putea pleca mâine, sigur situaţia se schimbă. Era posibilă o externare, cred că mâine se va putea produce externarea respectivă, în egală măsură este posibilă şi agravarea unor leziuni care sunt existente", a susţinut Cîrstoiu, care a adăugat că, timp de 72 de ore, evoluţia unei arsuri este extrem de imprevizibilă.

Managerul SUUB a precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, psihologi şi chiar psihiatri au oferit consultaţii răniţilor şi familiilor acestora.

"Am avut toată ziua psihologi şi pentru familii, şi chiar şi psihiatru şi pentru cei care sunt conştienţi. Este o situaţie excepţională. Gândiţi-vă că SUUB nu a tratat în cei 40 de ani de existenţă niciodată atâţi de mulţi pacienţi care au aceste...", a spus medicul.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că atât populaţia, cât şi personalul medical au făcut gesturi "extraordinare". Întrebat dacă voluntarii vor fi răsplătiţi, demnitarul a afirmat că ia în calcul şi acest lucru.

"Şi populaţia, şi medicii au făcut nişte gesturi extraordinare. În continuare situaţia este critică, dar am toată încrederea în personalul medical de aici şi am toate motivele să am încredere", a mai declarat Bănicioiu.

Sursa: Agerpres

Solidaritate din afara țării! Ambasada României în SUA deschide, luni și marți, o Carte de condoleanțe la sediul său din... Un alt tânăr are nevoie de ajutorul nostru! Bucă Petru Andrei este dat dispărut în urma incendiului de la club Colectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x