Antena Căutare

Acești oameni ar fi imuni la coronavirus. Teoria controversată, lansată de un medic celebru: ”Dezastrul ar evita mai multe zone sărace din lume!”

Un renumit medic italian a lansat astăzi o ipoteză devenită imediat virală. Profesorul Massimo Galli, şeful Departamentului de boli infecţioase de la spitalul Sacco din Milano, a afirmat că este posibil ca unele popoare africane să fie imune la coronavirus. Pe continentul african au fost confirmate până acum peste 1.400 de cazuri. Aproape jumătate dintre ele sunt în Africa de Sud. 

Deși această teorie nu a fost confirmată, numărul redus de cazuri de pe continentul african i-ar putea da dreptate. Unele voci, însă, susțin că acești oameni n-au fost infectați cu noul coronavirus pentru că nu rezistă la temperaturi de peste 20 de grade.

”E o diferenţă de caracteristici ai receptorilor virusului pentru anumite popoare africane. E o ipoteză de studiat. La noi nu sunt imigranţi africani internaţi. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. De exemplu, la asiatici şi europeni e deschisă uşa pentru virus, africanii au aceste uşi închise sau parţial închise. E doar o ipoteză, însă dacă e adevarată, dezastrul ar evita mai multe zone sărace din lume“, a spus medicul Galli, potrivit Il Giornale.

Cea mai afectată țară de pe continentul african este Africa de Sud, unde s-au înregistrat 554 de cazuri de coronavirus, fără niciun deces.

Alte trei persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Bilanţul morţilor ajunge la 11 în România... Ordonanța militară 3. Cum pot ieși din casă persoanele peste 65 de ani. Ce măsuri importante intră în vigoare de miercur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x