Antena Căutare

Medicul spagar de la Maternitatea Bucur, cercetat in libertate

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, care a fost prins in flagrant luand mita 700 de lei de la sotul unei femei careia urma sa-i faca o cezariana, va fi cercetat in libertate, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Instanta a judecat, marti, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti (TB) din 17 august, prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acum, medicul va fi cercetat in libertate si fara sa ii fie impusa vreo masura restrictiva, potrivit deciziei definitive de marti a CAB.

Doctorul Conea a fost prins in flagrant, pe 16 august, in timp ce primea 700 de lei de la sotul unei femei pe care medicul urma sa o opereze de cezariana, anterior acesta refuzand 300 de lei, pe motiv ca suma este insuficienta, potrivit Parchetului Capitalei. Sotul femeii a sesizat anchetatorii, reclamand ca medicul Mircea Conea a conditionat efectuarea operatiei de cezariana de primirea unei sume de bani, s-a aratat intr-un comunicat al Parchetului.

Anterior sesizarii, sotul femeii ii daduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv ca este insuficienta, conditionand actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Sfantul Ioan - Sectia Maternitatea Bucur.

Femeia care urma sa fie operata de Conea a nascut ajutata de medicul ei curant. Mama si nou-nascutul sunt in stare buna.

Directorul Spitalului "Sfantul Ioan", de care apartine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocalteu, a declarat ca medicul Mircea Conea lucreaza de 30 de ani in spital, are actele depuse pentru pensionare si are o suferinta hepatica foarte grava.

Consiliul de administratie al Spitalului "Sfantul Ioan" a decis urgentarea dosarului de pensionare al lui Conea incepand cu 1 septembrie si schimbarea medicului coordonator de la conducerea Maternitatii Bucur, a precizat, ulterior, Ciocalteu.

Pompierii si ambulanta nu mai pot intra in Centrul Istoric al Bucurestiului... Harghita: Un urs infometat si-a facut de cap intr-o comuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x