Căutare Live

Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus, semnal de alarmă! Cele mai mari greșeli prin care riști să te infectezi cu COVID-19 la tine acasă! „Aceste erori pot aduce îmbolnăvirea!”

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, a explicat cum trebuie să decontaminezi aerul și suprafețele din casă, astfel încât să nu te infectezi cu COVID-19.

Medicul Virgil Musta

Potrivit medicului, trebuie să avem un ritual de așa-zisă „decontaminare" de fiecare dată când ne întoarcem acasă, după o ieșire absolut necesară.

„În primul rând, militez pentru un preș îmbibat cu clor la intrare, pe care ne ștergem talpa pantofului. Apoi, când intrăm în casă ne descălțăm, luăm alți pantofi pe care îi folosim în casă, în niciun caz nu folosim aceiași pantofi de pe stradă și în casă. După ce ne-am dat jos pantofii, mergem și ne spălăm bine pe mâini și pe față, pentru că fața poate fi și ea contaminată.", a explicat doctorul.

Pasul următor: Hainele purtate afară. Potrivit medicului, acestea trebuie scoase și lăsate într-un loc stabilit și neschimbat, pentru a nu risca contaminarea restului casei.

„Să fie un loc unde să fie aerisite timp de 24 sau 48 de ore, după care le putem refolosi", a recomandat medicul Virgil Musta.

După aceea, mergem din nou să ne spălăm pe mâini, eventual facem un duș, apoi ne îmbrăcăm cu hainele de casă, după cum mai recomandă medicul.

„Dacă aceste gesturi intră în subconștientul nostru, avem mari șanse să ne protejăm. Dacă nu, greșim și, în funcție de noroc, facem sau nu facem boala”, a adăugat Virgil Musta.

Aerisirea casei, extrem de importantă în lupta cu COVID-19

Noul coronavirus (COVID-19) nu rămâne suspendat în aer mult timp, dar el rămâne totuși o vreme și în aer, iar una dintre mijloacele de a decontamina aerul este să ne aerisim foarte bine încăperile.

„În momentul în care aerul circulă, și dacă există o cantitate mică de virus, concentrația acestui virus scade sub nivelul de contagiozitate. Este important să aerisim permanent încăperile", explică medicul Virgil Musta, într-un interviu acordat hotnews.ro.

Decizie radicală într-un oraș din România. Gata cu nunțile! După Florii, nu se mai oficiază căsătorii... „Nu dorim asta nici celui mai mare dușman!”. Fostul ofițer MAI care a mințit și a infectat mai mulți oameni cu COVID-19,...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri