Antena Căutare

Mergi cu transportul în comun? Autorităţile au făcut un anunţ surprinzător! Ce schimbări pregătesc pentru noi

Bucureștenii care se vor deplasa în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, fie autobuz, tramvai sau metrou, nu vor mai plăti un preț unic per călătorie, ci tarife diferite în funcție de zona în care se vor deplasa.

Bucureștenii care se vor deplasa în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, fie autobuz, tramvai sau metrou, nu vor mai plăti un preț unic per călătorie, ci tarife diferite în funcție de zona în care se vor deplasa.

Cum va fi împărțit Bucureștiul pe zone și ce tarife vor avea de achitat bucureștenii nu s-a stabilit încă. Se știe doar cum va funcționa acest sistem.

"În momentul în care validezi biletul, validatorul care știe în ce zona ești te întreabă în ce zona vrei să ajungi. Daca vrei în zona 1, apeși zona 1 și te taxează corespunzător. Când treci cu mijlocul de transport în comun dintr-o zonă în altul, sistemul te anunță. Dacă a intrat în zona 2, cine a platit pentru zona 2 merge mai departe, iar cine a platit doar pentru zona 1 coboară sau mai validează o data pentru a merge în zona 2", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

La nivelul Capitalei, această măsură este discutată de câteva luni în cadrul Grupului de mobiltate constituit la nivelul Primăriei Generale. Introducerea acestei măsuri în București va fi posibilă abia după ce Autoritatea Metropolitană de Transport București va gestiona și va avea contracte cu RATB, Metrorex și operatorii privați de transport, lucru recomandat de instituțiile europene, însă neaplicat deocamdată de autoritățile din România.

CITEŞTE AICI mai multe detalii!

Surpriză din partea vremii! Ce se întâmplă cu temperaturile joi şi vineri, în toată ţara... Scorpionii au probleme financiare, iar gemenii au pretenții mari de la partener! Previziunile zilei, aduse de Camelia Pă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x