Antena Căutare

"Învierea lui Iisus este adevărata speranţă a lumii". Mesaj impresionant pentru români, de Paște

De două milenii încoace, Iisus Cel Înviat luminează întunecimile omenirii întregi, învierea lui Isus fiind adevărata speranţă a lumii, afirmă cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala transmisă clerului şi credincioşilor la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

De două milenii încoace, Iisus Cel Înviat luminează întunecimile omenirii întregi, învierea lui Isus fiind adevărata speranţă a lumii, afirmă cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala transmisă clerului şi credincioşilor la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

"Învierea lui Iisus este adevărata speranţă a lumii. Nu este un optimism gol de sens, ci este certitudinea că moartea nu mai reprezintă ultimul cuvânt al existenţei oamenilor. Există ceva care trece dincolo de mormânt: este cuvântul Învierii. Alături de Maica Sfântă şi de Biserica întreagă, primim lumină de la Cel care ne îndeamnă: 'Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!', spre a ne împărtăşi cu toţii din bucuria cea mare a Învierii Sale", spune cardinalul Lucian.

Înaltul ierarh greco-catolic subliniază că Învierea Domnului este momentul suprem de har şi de înnoire.

"Cu puterea Lui se nimiceşte frica oamenilor de-a lungul veacurilor şi se spulberă neîncrederea celor care se îndoiesc: "Nu vă temeţi... Eu sunt cu voi". Sărbătoare a Sărbătorilor, Învierea Domnului este momentul suprem de har şi de înnoire ce ne provoacă şi ne cheamă să aprofundăm temeliile credinţei noastre. Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, Învierea Domnului este piatră de poticnire pentru toţi cei care, neputând cuprinde taina şi planul de mântuire hotărât de Dumnezeu, preferă să se refugieze în agnosticism sau în superstiţie. Este şi astăzi prilej de sminteală pentru cei ce ajung să respingă tot ceea ce raţiunea lor, limitată de condiţia umană, nu poate să înţeleagă şi să pătrundă", arată cardinalul.

În Pastorală, înaltul ierarh reaminteşte că, pe 2 iunie, Papa Francisc îi va beatifica la Blaj pe cei şapte martiri greco-catolici ucişi din ură faţă de credinţă.

"De la diaconul Ştefan şi până la episcopii noştri greco-catolici, aceasta este credinţa noastră. Exemplul lor trebuie să ne întărească şi pe noi astăzi, când ne pregătim să îl întâmpinăm pe Sfântul Părinte Papa Francisc, care pe 2 iunie îi va beatifica la Blaj pe martirii noştri ucişi din ură faţă de credinţă. "Dacă vă urăşte pe voi lumea să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă M-au prigonit pe Mine şi pe voi vă vor prigoni" (In 15,18.20). Se cuvine ca mărturia lor să fie călăuză şi speranţă noilor generaţii, spre întărire în vremurile tulburi pe care le trăim. Jertfa lor, sângele lor vărsat din dragoste pentru Cristos şi pentru Biserică, pune în lumină importanţa martiriului şi a jertfei într-o societate lichidă şi permisivă ca şi cea în care trăim", spune arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Cardinalul Lucian urează tuturor sărbători pascale binecuvântate şi tradiţionalul "Cristos a înviat!".

Sfânta Lumină de la Ierusalim, miracol al credinței. Explicația mănunchiului de 33 de lumânări, din mâinile preoților, l... O lume fără fum de țigară. O vizită la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Philip Morris International...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x