Antena Căutare

Mesaje de 9 martie pentru Ziua bărbatului. Felicitări și urări frumoase pentru domni

Pe 9 martie, mulți domni sărbătoresc Ziua bărbatului. Am pregătit mai multe mesaje și felicitări cu urări frumoase pentru bărbații speciali din viața ta. Spune-le ”La mulți ani” într-un mod deosebit și arată-le cât îi prețuiești.

o felicitare cu un barbat si o fetita supereroi si un chenar ce contine un mesaj de 9 martie, ziua barbatului Galerie
Pe 9 martie, mulți domni sărbătoresc Ziua bărbatului. Am pregătit mai multe mesaje și felicitări cu urări frumoase pentru bărbații speciali din viața ta. Spune-le ”La mulți ani” într-un mod deosebit și arată-le cât îi prețuiești. | Shutterstock.com

Ziua bărbatului e pe 9 martie sau nu? Răspunsul e în rândurile de mai jos, unde găsiți mai multe mesaje, urări, felicitări ilustrate pentru această sărbătoare.

Ce se sărbătorește pe 9 martie 2024

În fiecare an, pe 9 martie sunt sărbătoriți cei 40 de mucenici. Sărbătoarea este cunoscută drept Moșii de iarnă sau Sâmbăta morților.

Mulți bărbații consideră ziua de 9 martie, care e chiar după Ziua femeii, ziua dedicată lor pentru că ei sunt ”obligați” să se sacrifice și să bea 44 de pahare de vin.

Conform tradiției populare, oamenii spun că dacă în Ziua Sfinților 40 de Mucenici se beau cele 40 de pahare de vin închinate martirilor, atunci 9 martie este cea mai potrivită zi pentru a serba bărbații.

Însă Ziua Internațională a bărbatului e stabilită prin lege în luna noiembrie.

44 pahare pe 9 martie

De Mucenici, pe 9 martie, una dintre tradiții spune că bărbații trebuie să bea 44 de pahare de vin.

Vinul reprezintă sângele vărsat de cei 40 de Sfinți Mucenici din cetatea Sevastei, spune tradiția.

Cei care nu pot să bea cele 40 de pahare cu vin, e bine că măcar să guște vin în această zi sau să fie stropiți cu vin, acesta însemnând sânge și putere de muncă peste an.

Când e Ziua bărbatului în 2024

La nivel global, bărbații sunt sărbătoriți pe data de 19 noiembrie. România are și o lege prin care se atestă că sărbătoarea sexului masculin este în această zi.

Pe data de 2 februarie 2016 Parlamentul a votat sărbătorirea zilei bărbatului în România ca sărbătoare oficială a statului român. Ziua nu este însă zi liberă.

Prima dată când această zi s-a sărbătorit este data de 19 noiembrie 2016. Este vorba despre Legea 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului publicată în Monitorul Oficial nr. 169 din 7 martie 2016 (M.Of. nr. 169/2016.

Mesaje de 9 martie pentru Ziua bărbatului 2024. Felicitări și urări frumoase pentru domni

Ți-am pregătit mai multe mesaje și felicitări cu urări de Ziua bărbatului pentru domnii speciali din viața ta: iubitul/ soțul, tatăl, bunicii, fratele, prietenii, verișorii, nepoții. Găsești în rândurile următoare mai multe urări speciale pentru 9 martie:

  • Îți mulțumesc pentru toată dragostea și grija pe care mi-ai acordat-o! Meriți tot ce-i mai bun. La mulți ani de ziua bărbaților!
  • Un bărbat adevărat știe să lupte. Îi iubește și îi ține pe cei dragi în siguranță. La mulți ani de ziua bărbaților!
  • Astăzi este ziua perfectă pentru a onora cel mai grijuliu om pe care l-am cunoscut vreodată. La mulți ani de ziua bărbatului!
  • Cu ocazia zilei de 9 martie, îți doresc succes, fericire și prosperitate! La mulți ani!
  • Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu cel mai bun tată din lume! La mulți ani de ziua bărbaților! Te iubesc atât de mult!
  • La mulți ani de ziua bărbaților tuturor celor care sărbătoresc pe 9 martie! Vă doresc să vă bucurați de această zi specială!
  • Nu îmi pot imagina viața fără tine! Îi doresc celui mai important om din viața mea o zi fericită a bărbatului!
  • La mulți ani de ziua bărbatului! Un frate ca tine este ceea ce mi-am dorit mereu și promit că nu te voi dezamăgi niciodată! Mulțumesc pentru tot frate!
  • Sunt atât de fericit să fiu prietenul tău! Îți mulțumesc că m-ai învățat atâtea lucruri! La mulți ani de Ziua Bărbatului!
  • Un bărbat ca tine este foarte greu de influențat! Ești exemplul perfect pentru cei din jurul tău! Cele mai bune urări de ziua bărbaților!
  • Iubitul meu soț, în toți acești ani ai mereu lângă mine. M-ai susținut și m-ai protejat de orice lucru negativ. Îti mulțumesc că mi-ai fost alături! La mulți ani cu ocazia zilei de 9 martie!
  • La mulți ani de ziua bărbaților iubirea mea! Tu ești tot ce mi-am dorit, astăzi, mâine și pentru totdeauna!
  • La mulți ani de Ziua Bărbatului! Să te distrezi pe cinste în această zi de sărbătoare!
  • Soțul meu, ești sufletul meu pereche și voi fi mereu lângă tine! Mulțumesc pentru toate amintirile frumoase! În această zi a bărbaților, vreau să îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Ești cel mai bun!
  • Vreau să-i felicit pe bărbații noștri puternici, deștepți, frumoși, onești, energici cu ocazia sărbătorii. Vă doresc sănătate, bună dispoziție, bunătate, pace, bucurii, inspirație, fericire, împlinirea dorințelor.
  • La mulți ani de Ziua Bărbatului celui mai uimitor tip pe care l-am întâlnit vreodată! Cred cu adevărat că ai fost trimis pe pământ pentru a răspândi bunătate și iubire pentru că ești minunat!
  • Ziua Bărbatului este încă un prilej să îți spun cât de mult te iubesc! La mulți ani de 9 martie!
  • Ești mereu alături de mine în momentele rele, dar și în cele bune, iar pentru asta îți mulțumesc! La mulți ani de ziua bărbatului!
  • Cu multă dragoste, îți doresc o Zi a Bărbatului fericită! Ești fiul pe care orice părinte și-l dorește și sunt sigură că vei avea mult noroc în viață!
  • Te felicit cu ocazia Zilei Bărbatului. Îți doresc să fii înțelept, curajos, puternic. Să îți pui scopuri mari în față și să mergi cu încredere spre succes. Îți doresc să fii un adevărat rege în viață!
  • Vrem să felicităm cu ocazia Zilei Bărbatului pe toți bărbații sinceri, puternici, curajoși care ne înconjoară. Este vorba despre bărbați care se străduiesc în fiecare zi să ne apere de tot răul, să ne dăruiască bucurie și fericire, bărbați care își riscă viața pentru a-și salva apropiații, cei care devin stăpânii propriei vieți și ne transformă tristețea în zâmbete. La mulți ani, scumpi bărbați, să aveți bună dispoziție!
  • Felicitări cu ocazia Zilei Bărbatului. Îți doresc ca în orice situație din viață să dai dovada de răbdare, curaj, bărbăție, bunătate, inteligență. Să ai succes și noroc în orice activități pe care le faci sau scopuri pe care ți le pui!

Mesaje de Ziua bărbatului pentru iubit și/sau soț

De 9 martie, dacă dorești să-ți arăți aprecierea pentru bărbatul iubit, inspiră-te din următoarele mesaje cu urări frumoase pentru iubit, logodnic sau soț:

  • Scumpul nostru și minunatul nostru bărbat, capul familiei noastre, sprijinul nostru, te felicităm cu ocazia zilei de naștere. Tu ești un om bun, un tată minunat și cel mai drag soț. Rămâi la fel de plin de viață, înfloritor, sincer, iubitor și iubit. Fie ca în calea ta spre succes să nu întâlnești obstacole, iar noi să fim mereu fericiți datorită bărbăției tale și curajului tău.
  • Scumpule, cu fiecare an devii tot mai înțelept, mai echilibrat și mai răbdător. Fiecare experiență nu te îmbătrânește dar te maturizează, te face să vezi lucrurile altfel. Nu fi trist, nu vedea doar partea negativă a acestei zile pentru că alături îți sunt persoanele care te iubesc, respectă și încurajează. La mulți ani iubire, să-ți realizezi visele, să-ți păstrezi sănătatea și să fii alaturi de familie mereu!
  • La mulți ani, iubitul meu soț. Îți doresc să nu renunți la obiectivele propuse și să îți atingi mereu scopurile, îți doresc zile fericite în cercul familiei și succese nemaipomenite la muncă.
  • Un personaj din desene animate spunea: „Bărbatul fără soție este ca și copacul fără omidă. Parcă totul este pe loc și, totuși, ceva nu ajunge”. Vreau să ridic paharul pentru tine, iubitule. Îți doresc să nu uiți acest proverb, chiar și atunci când ți se va părea că omida ta te roade neîncetat.
  • La mulți ani, dragul meu! Vei deveni în curând soțul meu, ești sprijinul meu și vreau să îți doresc sănătate, entuziasm, perseverență, optimism, putere enormă, ca să-ți ajungă să realizezi toate planurile și să pui temelia unei familii fericite. Te iubesc și te voi iubi întotdeauna. Fie ca și de ziua ta, și mâine, și întotdeauna, în mâinile tale să fie succesul, norocul și, desigur, eu.
  • La mulți ani, iubit soț. Îți doresc sănătate, răbdare, putere, succes, bunăstare și înțelegere în familie. Fie ca în cale să nu întâlnești obstacole, în inimă să nu-ți fie trist, iar în viață să nu știi ce este dezamăgirea. Îți doresc să îți atingi mereu obiectivele și să trăiești o viață fericită, plină, interesantă.
  • Prințul meu, nu, împăratul meu, la mulți ani! Îți doresc să nu îți pierzi coroana, să nu pierzi puterea, să ai succes în toate, iar palatul tău să fie plin de dragoste, regina ta să fie cea mai frumoasă și minunată, să-i uimești pe toți cu talentele tale și carisma, iar inima să cânte în fiecare zi. Te iubesc, scumpule, și îți doresc să devii azi cu un an mai înțelept și mai încrezător în forțele proprii.
  • Îți doresc multă fericire, sănătate de fier, bunăstare în casă, succes și atingerea tuturor scopurilor. Fie ca în familia noastră să domnească mereu dragostea, iar în suflet să fie armonie. Îți doresc bună dispoziție și o mare de sentimente pozitive în această sărbătoare.
  • Soțul meu iubit și scump, de ziua ta ridic cupa de șampanie. Îți doresc să atingi succesul în ceea ce ți-ai propus, să nu te temi de greutăți și să nu te oprești din drumul ales. Fii puternic, bun, curajos și sănătos.
  • Ești cel mai drag om de pe pământ și mă cunoști mai bine decât oricine. De ziua ta, eu, însă, mă zăpăcesc și nu știu ce să-ți doresc. Sănătate? Ai atâta că alții te invidiază. Dragoste? Ți-o dau eu cu vârf și îndesat. Fericire? Sper că ești fericit alături de mine. Tinerețe și frumusețe? Sunt sinonime cu tine. Îți doresc să rămână totul la fel: sentimentele să fie aceleași, organismul să-ți fie tare și să te apropii rapid de realizarea viselor tale. La mulți ani!

Urări de Ziua bărbatului pentru tata

Tata, un cuvânt special. Am selectat mai multe urări simple, dar de efect, pentru 9 martie, când mulți tați sărbătoresc Ziua bărbatului. Care e preferatul tău?

  • Îți dorim din toată inima și dragostea ca ziua aceasta să fie cea mai frumoasă din viața ta și să te bucuri de ea alături de cei iubiți! La mulți ani, tată!
  • Mă rog ca Dumnezeu să te binecuvânteze, dragul meu tată, azi și în fiecare din zilele care vor urma. La mulți ani!
  • Visele de azi să devină realitate, speranțele de mâine împliniri, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să-ți fie alături mereu. La mulți ani, tată!
  • De ziua ta, îți doresc ca orice ceri - să primești,orice cauți - să găsești, și orice dorință pe care o ai să se îndeplinească. La mulți ani tați!
  • La mulți ani tatăl meu frumos și scump, te iubesc necondiționat și îmi doresc ca toată viața să fim împreună!
  • Tată, te iubesc și îmi doresc să fii cât mai mult timp în viața mea.
  • Chiar dacă nu ți-o spun foarte des, adevărul este că te iubesc necondiționat, tăticul meu.
  • La mulți ani cu bucurie, înțelegere, dragoste și compasiune, tăticul meu drag!
  • Te iubesc și îmi doresc să fii întotdeauna fericit, apreciat și sănătos. La mulți ani plini de bucurii, tăticul meu scump!
  • Astăzi este despre tine, bărbat minunat, puternic și iubitor! Îmi doresc ca toată viața să rămâi cu zâmbetul pe buze!
  • La mulți ani tăicuțul meu! Te iubesc mult!
  • Îți mulțumesc tăticul meu pentru toate momentele în care mi-ai dat putere. Astăzi este momentul în care eu te ajut pe tine să devii un om mai bun. Te iubesc necondiționat!
  • La mulți ani tăticul meu iubit și scump! Sper să fii mereu cu zâmbetul pe buze!
  • Te iubesc tăticul meu și îmi doresc să fii mereu la fel de puternic precum ai fost până acum!

Felicitări de 9 martie pentru frate de Ziua bărbatului

Să nu uităm de frații lângă care am crescut. Spune-i ”La mulți ani” de 9 martie într-un mod special, cu o felicitare ce conține un mesaj simpatic de Ziua bărbaților.

  • Astăzi vreau sa-l felicit pe cel mai bun prieten al meu – pe fratele meu! Vreau să te văd împlinit, cu dorințe care să-ți aducă fericirea reală.
  • Dragul meu frate! Îți amintești ce băiat îndrăzneț erai în copilărie? Acum ești și mai îndrăzneț! Ești serios, dar ai simțul umorului, ești foarte deștept, dar vorbești cu toată lumea în mod egal. Rudele și prietenii tăi sunt întotdeauna gata să te ajute și, desigur, să nu uite de zilele memorabile! La mulți ani!
  • La mulți ani! Îți urez experiențe frumoase care să alunge melancolia, pasiune și iubire care să trezească cele mai bune calități din tine, noroc în viață care pur și simplu să te amețească!
  • Să ai succes în cele mai importante începuturi și în cele mai neimportante chestiuni! Să ai așa o fericire în viață, încât să crească și să se multiplice! Îți doresc tot ceea ce îmi doresc mie și chiar mai mult!
  • Mă bucur că am un astfel de frate ca tine! Îți doresc un noroc infinit care să-ți transforme visele în realitate și să te facă cel mai fericit!
  • Dragul meu frate, de ziua ta vreau să-ți urez ca totul în viață să fie perfect. Fii întotdeauna fericit și bucură-te de viață!
  • Fie ca întotdeauna să existe armonie în sufletul tău, scumpul meu frate. Din copilărie am fost împreună cu tine, ai avut grijă de mine, m-ai protejat și nu m-ai lăsat niciodată în necazuri. Am crescut, dar tu ai rămas aceeași autoritate pentru mine. Te respect și te iubesc!
  • La mulți ani, dragul meu frate! Îmi doresc din toată inima să nu știi de griji. Obține ceea ce vrei, iar visele tale să devină realitate! Să ai multă fericire în viață și mult succes!

(P) Românul care a câștigat Marele Premiu de 500.000 de Lire Sterline. La drum cu pizza și noroc!... Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x