Căutare Live

Meserii care păreau uitate în timp, revin acum în forţă!

Au transformat pasiunea în artă, iar mai apoi, arta în afacere. Meserii care păreau uitate în timp, revin acum în forţă, iar cei care le ştiu tainele sunt căutaţi şi apreciaţi în târgurile din toată ţara.

Au transformat pasiunea în artă, iar mai apoi, arta în afacere. Meserii care păreau uitate în timp, revin acum în forţă, iar cei care le ştiu tainele sunt căutaţi şi apreciaţi în târgurile din toată ţara.

Olăritul sau broderia, două dintre îndeletnicirile străbunicilor sunt ridicate acum la rang de artă. Mulţi dintre cei care le practică şi-au mutat atelierele în strănătate şi fac averi din tradiţie.

La 10 ani, Sara învaţă arta olăritului. Chiar dacă la început părea imposibil să transformi o bucată de lut într-un vas, fata şi-a ascultat cu atenţie mentorul şi a reuşit. Puţini mai cunosc această artă. Mulţi români şi-au mutat atelierele în străinătate, unde câştigă mai mulţi bani decât în ţară.

Şi astfel, creaţiile lui Sorin Bucur iau drumul Occidentului. A pornit afacerea acum 24 de ani când a rămas fără loc de muncă. Lucra la un depou de locomotive din Dej, iar societatea a făcut restructurări. A început atunci să confecţioneze obiecte din lut şi a deschis un atelier.

Olăritul îi aduce meşterului suficient cât să-şi întreţină cei patru copii. Merge la târguri şi expoziţii, unde astfel de piese se vând cu preţuri de la câteva zeci de lei, până la sute de lei, în funcţie de mărimea şi de complexitatea lucrării.

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... Tragedie românească în Spania! O fetiţă de 11 ani a murit înecată într-un lac...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri