VREMEA 2018. Prognoza meteo, vești bune pentru zilele următoare

Prognoza meteo de la ANM pentru zilele de 4, 5 și 6 martie 2018, vine, în sfârșit, cu vești bune. Vremea începe să se încălzească.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în nord, în centru şi în est cerul va fi variabil, iar temperaturile vor coborî din nou sub pragul de ger (sub -10 grade), transmite ANM. În celelalte zone valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, nebulozitatea se va extinde treptat şi mai ales în a doua parte a nopţii, la munte vor predomina ninsorile, iar în jumătatea de sud a ţării, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, care local vor favoriza depuneri de polei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -17 grade în nordul Moldovei şi 1 grad în vestul Olteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Izolat se va semnala ceaţă.

Vremea, duminică, 4 martie 2018. Temperaturi .

Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obişnuite în prima decadă a lunii martie şi mai ales noaptea va fi ger, în special în jumătatea de nord a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -21 de grade în estul Transilvaniei şi -1 grad în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile sud-vestice şi sudice, unde, îndeosebi în prima parte a zilei, temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii mici se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua, pe litoral, iar noaptea pe crestele Munţilor Banatului şi ale Carpaţilor Meridionali, unde zăpada va fi spulberată. Mai ales noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va scădea la valori mai mici decât cea normală.

Prognoza meteo pentru luni, 5 martie 2018

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice şi sudice, însă doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, în sud-vest. Seara şi noaptea nebulozitatea va cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în Oltenia şi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crişana, local în Muntenia şi izolat în Transilvania şi posibil şi în Dobrogea şi în Maramureş. Pe arii restrânse va fi polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi local în sud-vestul şi nord-estul teritoriului. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferica va creşte uşor, însă regimul baric nu va redeveni normal.

Prognoza meteo pentru marţi, 6 martie 2018

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale datei în vest, nord, centru şi pe litoral şi sub acestea în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi predominant sub formă de ploaie în rest. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi local în vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. În zonele joase de relief din sud şi sud-est, noaptea va fi ceaţă pe arii restrânse.

Vremea în București:

 VREMEA 2018. Prognoza meteo, vești bune pentru zilele următoare

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

Duminică: ger, temperatura maximă -2...-1 grad, minima -8...-6 grade Celsius

Luni: rece, maxima 2...3 grade, minima -4...-2 grade

Marți: semn de încălzire, maxima 4 grade, minima 0...2 grade

Vremea la munte pe 4 martie 2018

Cerul va fi variabil cu înnorări în general persistente în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului unde, în special pe parcursul zilei local şi temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări noaptea pe crestele masivelor sudice şi sud-vestice. Valorile termice se vor menţine sub mediile multianuale ale perioadei, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger în cea mai mare parte a zonei montane.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri