Antena Căutare

Meteorologii avertizează: România arde! " Nu excludem posibilitatea unui cod roșu de caniculă în Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare"

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat că județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare se vor afla, marți și miercuri, sub cod portocaliu și că nu este exclusă posibilitatea ca, în aceste județe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roșu de caniculă.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat că județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare se vor afla, marți și miercuri, sub cod portocaliu și că nu este exclusă posibilitatea ca, în aceste județe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roșu de caniculă, scrie Agerpres.

El a precizat, luni, la Palatul Victoria, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că în noaptea de miercuri vor fi emise "cu siguranță" avertizări de descărcări electrice și furtuni violente pentru zonele menționate.

Temperaturi de până la 40 de grade se vor înregistra în vestul țării

"Pe parcursul zilei de joi, în partea de sud și est se va extinde codul galben de caniculă și joi noaptea vom avea instabilitate și eventual furtuni în această parte de sud și est", a mai spus Ion Sandu. Acesta a arătat, însă, că temperaturile extreme se vor întinde pe o perioadă scurtă.

Cea mai mare parte a țării va fi afectată de caniculă

Pe de altă parte, Sandu a avertizat că, până la sfârșitul lunii iulie, vor fi temperaturi de peste 30 de grade, fapt ce va genera, în anumite zone ale țării, "secetă extremă", chiar dacă nu se vor atinge 35-40 de grade.

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Notele vor fi afişate marţi, 7 iulie, la ora 09:00... Rezultate BAC 2015 edu.ro. Promovabilitatea la Bacalaureat 2015 este de 66,4%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x