Antena Căutare

Meteorologii prognozeaza o racorire a vremii de marti

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben pentru toata tara din cauza temperaturilor care vor depasi 35 de grade mai ales in sudul si estul Munteniei, partea continentala a Dobrogei si sudul Moldovei, unde varfurile termice vor fi chiar de 37-38 de grade. De marti insa, vrea se va mai racori.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

Indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi din nou pragul critic de 80 de unitati, sporind disconfortul termic. Ploile aproape ca nu se arata, decat prin regiunile vestice, nord-vestice si pe la munte, dar vor fi slabe si fara prea mari sperante sa ne racoreasca, in conditiile in care nici vantul nu se anunta un aliat impotriva caniculei.

Luni vremea ramane caniculara la amiaza in aproape toata tara. In partea a doua a zilei apar semnele unei schimbari, in partea de vest: norii se aduna si pana seara incep aversele insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maximele, doar pe areale restranse nu ajung la 35 de grade, in timp ce maxime de 37-38 de grade sunt frecvente in sudul si sud-estul tarii.

In Capitala, o zi caniculara, cu 38 de grade la amiaza.Nicio speranta de ploaie sau macar nori, si cu vant moderat.

Articolul continuă după reclamă

Marti, se va simti o oarecare racorire in toata tara. Instabilitatea vremii se accentueaza in nord si centru. Local vor cadea averse si se vor semnala descarcari electrice si izolat vijelii in timpul ploilor. Precipitatii pot sa apara razlet si in Dealurile subcarpatice. In timp ce in vest, centru si nord scaderea temperaturii este de pana la 9-10 grade, in sud-est maximele pierd doar 2-3 grade fata de luni si racorirea deabia se simte.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

Se racoreste putin si in Capitala. 2-3 grade vor fi in minus la maxima, care se va opri din numaratoare la 36, dar nici vorba de ploaie inca.

Sursa: Jurnalul National

Video / Piosenia masurata in mititei, smerenia in manele... Adormirea Maicii Domnului, sarbatorita de credinciosii ortodocsi si catolici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x