Antena Căutare

Metoda prin care se poate vedea declanșarea unui cutremur cu ajutorul animalelor: "În România noi avem nişte peşti" 

Mihai Diaconescu, renumit seismolog de la Institutul de Fizică al Pământului, a explicat metoda prin care chinezii au reușuit să prevestească un cutremur cu ajutorul animalelor.

Metoda prin care se poate vedea declanșarea unui cutremur cu ajutorul animalelor: "În România noi avem nişte peşti" 
Metoda prin care se poate vedea declanșarea unui cutremur cu ajutorul animalelor | Shutterstock

Totul s-a întâmplat în 1975 și după evacuarea unui oraș întreg, cutremurul s-a produs, dar milioane de vieți au fost salvate.

Metoda prin care se poate vedea declanșarea unui cutremur

Și pentru că cutremurele din Turcia și Siria au avur o mulțime de replici, acestea fac ca acțiunile de salvare a oamenilor să fie și mai dificile. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este legată de cum se pot prevesti aceste cutremure.

Mihai Diaconescu a adus în discuție o metodă pe care chinezii au folosit-o pentru a prezice un cutremur în anul 1975.

"În 1975 chinezii observă o treabă ciudată cu animalele. Au avut un comportament ciudat, stări de agitație cu câteva zile înainte și s-au accentuat în cu 24 de ore înainte de cutremur.

Aşa au evacuat în oraș şi au salvat vreo 2 milioane de persoane. Dar peste un an, în aceeaşi zonă, a mai fost un cutremur care nu a fost prezis de animale şi au murit vreo 200.000 de persoane. Nu există un sistem unitar de observare a animalelor. Chinezii au avut mici grădini zoologice pe lângă școli și animalele erau monitorizate 24 de ore din 24 și așa și-au putut da seama. Noi avem niște pești la Vrâncioaia. Colegii mei au încercat. Din nefericire, nu au reușit, din varii motive. Nu sunt la curent exact", a spus Mihai Diaconescu la Antena 3 CNN, în emisiunea Sinteza Zilei.

Bilanțul deceselor în Turcia și Siria continuă să crească și a trecut de 28.000. Cifra riscă să se dubleze, a avertizat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths.

Rezultate Loto 12 februarie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... Garsonieră cu cada în bucătărie, scoasă la închiriat. Prețul este unul care te va face să râzi cu lacrimi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x