Antena Căutare

Giulia a murit la doar 12 ani, pe drumul spre casă. Era după-amiaza și se întorcea de la școală!

Tragedia din urmă cu două luni de la Sălaj, când o elevă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz, nu a avut ecou printre autorităţi. Firma de transport funcţionează în continuare, cu aceleaşi vehicule care pun în pericol vieţile oamenilor.

Tragedia din urmă cu două luni de la Sălaj, când o elevă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz, nu a avut ecou printre autorităţi. Firma de transport funcţionează în continuare, cu aceleaşi vehicule care pun în pericol vieţile oamenilor. Reporterii Observator au găsit scaune desprinse şi copii care se calcă în picioare pe drumul spre şcoală.

Giulia a murit la doar 12 ani, pe drumul spre casă. Era după-amiaza zilei de 19 februarie. Se întorcea de la şcoală şi, pentru că nu mai avea loc pe scaunele din microbuz, s-ar fi aşezat pe o bancă de lemn montată ilegal în spatele vehiculului. În mers, uşile s-au deschis, iar fetiţa a căzut pe şosea, fără şanse de supravieţuire. O tragedie care se poate repeta oricând.

Ne-am întors în Sălaj, pe acelaşi traseu pe care a avut loc accidentul mortal. Deşi patronul firmei de transport a fost arestat, afacerea lui a mers mai departe. Elevii încă merg la şcoală în microbuze cu scaune rupte. Pasagerii se înghesuie în picioare, pe culoar. Iar şoferul opreşte pe drum pentru a invita înăuntru şi alţi oameni.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie care se ocupă cu organizarea licitaţiilor pentru alegerea firmelor ce efectuează transport de persoane în judeţ, au refuzat să ne ofere un punct de vedere. Ne-au trimis însă la Autoritatea Rutieră Română, cea care se ocupă cu acordarea licenţelor de transport, însă aceştia spun că ei verifică starea maşinilor doar în acte, nu şi în teren.

Între timp, ancheta accidentului din februarie bate pasul pe loc. Până acum, nimeni nu a fost condamnat.

Paște 2019. Ce prime vor da angajatorii din România și ce își doresc angajații... Vedetele din România, martorele incendiului de la catedrala Notre Dame: „Cenușa se depunea pe străzi și pe hainele noast...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x