Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Șapte migranți din Siria, Yemen și Egipt prinși în Caraș-Severin

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au prins, vineri, șapte migranţi din Siria, Yemen şi Egipt în timp ce încercau să intre ilegal în România, după ce au traversat Dunărea cu o barcă.

Migranți

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care venea dinspre malul sârbesc, a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.

Poliţiştii au descoperit şi reţinut pe malul românesc al Dunării, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini: trei din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aceştia au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. Migranţii le-au declarat poliţiştilor că au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutaţi de alte două persoane şi că intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii români au anunţat autorităţile de frontieră sârbe, care au identificat barca şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Recomandari