Antena Căutare

Mihai Seitan: "Cheltuielile pentru hrana persoanelor institutionalizate nu se vor reduce cu 20%"

Ministrul Muncii, Mihai Seitan a precizat, luni, ca prevederile OUG 55/2010 nu se refera la alocatia zilnica de hrana pentru persoanele aflate in grija institutiilor de asistenta sociala si medico-sociala si ca a transmis aceste informatii directiilor de asistenta sociala si protectie a copilului

"Diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile aprobate in buget, programate pentru a doua jumatate a anului 2010 si ramase de executat, prevazute de la art. III, alin. 1, OUG nr.55/2010, nu se aplica la alocatiile zilnice de hrana pentru copii, persoane varstnice sau pentru persoanele cu handicap aflate in ingrijirea institutiilor de asistenta sociala si medico-sociala aflate in subordinea autoritatilor si institutiilor publice", a declarat Mihai Seitan.

Ministrul a spus ca reducerea de 20% se va aplica la alte tipuri de cheltuieli cu bunuri si servicii fara sa afecteze cheltuielile de hrana.

El a adaugat ca a transmis acest lucru directiilor generale de asistenta sociala si protectie a copilului.

Articolul III, alineatul 1 din OUG 55/2010 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice prevede ca autoritatile si institutiile publice precum ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome sau institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, vor diminua cu 20 la suta cheltuielile cu bunurile si serviciile aprobate in buget, programate pentru a doua jumatate a anului 2010 si ramase de executat.

In schimb, alineatul 2 stabileste ca fac exceptie de la aceasta regula o serie de cheltuieli, precum cele pentru transmiterea pensiilor si altor forme de asistenta sociala, dar si pentru plata serviciilor medicale, medicamentele, dispozitivele medicale si materialele sanitare, reparatiile si reabilitarile pentru scoli.

De asemenea, a fost exceptata de la reducerea cu 20% si suma pentru hrana persoanelor private de libertate.

Actul normativ prevede ca reducerile de cheltuieli bugetare se vor realiza in trimestrele trei si patru din acest an, luandu-se ca referinta cheltuielile aprobate prin bugetul pe anul 2010 in vigoare la data publicarii acestei ordonante de urgenta ramase de executat in trimestrele respective.

Sursa: jurnalul.ro

Basescu: "Este ultimul an in care Guvernul mai ajuta la refacerea caselor dupa inundatii. Asta e!"... Codul Rosu de inundatii pe Prut si Siret a fost prelungit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x