Antena Căutare

Mihai, un român care muncea în Marea Britanie, a ajuns să doarmă în trenuri, după ce și-a rupt un picior: ”Pur și simplu am fost abandonat!”

Mihai Călinescu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care a lucrat ani de zile în Marea Britanie, a ajuns să doarmă prin trenuri și prin gări, după ce a avut un accident.

Mihai Călinescu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care a lucrat ani de zile în Marea Britanie, a ajuns să doarmă prin trenuri și prin gări, după ce a avut un accident.

Ani de zile a lucrat cu forme legale, însă n-a fost suficient pentru a primi ajutor de șomaj. După ce a suferit un accident la picior, viața lui Mihai a fost distrusă. Nu a mai avut bani pentru a se întreține, motiv pentru care a fost nevoit să părăsească apartamentul în care trăia. Astfel, a ajuns să trăiască în gări și prin trenuri.

Citește și: Video. Un român plecat la muncă în străinătate vine acasă și își prinde nevasta cu altul în pat. Filmulețul cu femeia a ajuns viral: „Eu munceam și tu...”

Tânărul nu a avut dreptul la concediu medical plătit și, deși a fost sfătuit să-și dea demisia pentru a primi ajutor de șomaj, acest lucru a fost imposibil, întrucât nu a primit niciun ban din partea autorităților britanice.

Mihai a ajuns în Marea Britanie în 2015 și a avut mai multe locuri de muncă. A lucrat cu forme legale, dar nu a stat prea mult la niciun job.

”Oricine solicită un ajutor de la stat trebuie să fi plătit asigurarea națională pentru a fi eligibil. Domnul Călinescu nu a lucrat continuu timp de patru ani”, a declarat pentru sursa citată un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Muncă și Pensii.

”Întrucât dreptul său de a locui în Marea Britanie se bazează pe statutul său de persoană în căutarea unui loc de muncă, el nu este eligibil pentru alte ajutoare. L-am direcționat către organizații locale de sprijin. Aceste reguli au fost aplicate încă de dinaintea referendumului și nu a existat nicio schimbare în ceea ce privește accesul la beneficii”, a mai declarat oficialul.

Citește și: Veste BOMBĂ pentru românii care lucrează LEGAL în străinătate! Ce se întâmplă cu banii lor!

Câteva zile, Mihai a trăit în gări și trenuri. „Era singurul loc unde puteam dormi și unde era cald. Mergeam pe toată rețeaua de căi ferate sărind din tren în tren. La sfârșitul zilei, coboram și dormeam pe un peron, până când trenurile porneau din nou. Am făcut asta timp de trei zile”, a mărturisit românul.

Un prieten l-a primit în casa lui, unde doarme pe o canapea. Speră însă să-și găsească cât mai repede un loc de muncă, pentru că altfel va fi nevoit să se întoarcă în România.

”Am plătit taxe încă de când am ajuns în această țară, dar, din nefericire, am fost abandonat. Nimeni n-ar trebui să ajungă să trăiască pe străzi. În momentul de față îmi caut loc de muncă, dar e foare greu să îmi găsesc, pentru că nu am o adresă permanentă”, a spus Mihai, potrivit Mediafax.
î

Reguli noi pentru cei care merg pe trotinete și biciclete! Nerespectarea lor aduce amenzi de până la 1.100 de lei!... Record absolut! CFR a adunat şase ani de întârzieri într-un singur an! Vestea bună este că în curând aţi putea cere desp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x