Antena Căutare

Mihail Boldea ramane in inchisoare

Mihail Boldea ramane in continuare in spatele gratiilor, dupa ce Instanta Suprema i-a respins recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile, informeaza Mediafax. Completul de cinci judecatori a considerat nefondata cererea de eliberare in dosarul in care deputatul este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat. Decizia instantei supreme este definitiva.

Deputatul le-a cerut luni judecatorilor sa admita recursul la decizia de arestare si sa il lase in libertate pentru a nu se mai intoarce in arestul preventiv, unde sustine ca nu ar rezista fizic. "Nu am cunoscut caracterul exceptional al arestarii pana nu am fost dus intr-o celula de trei metri, unde curge apa incontinuu, unde nu am mai dormit de trei zile si unde sunt inchis cu un criminal, cu un traficant de droguri si cu un proxenet", a spus Boldea in ultimul cuvant in fata judecatorilor ICCJ.


Senatorul a spus ca nu s-a sustras anchetei, ca putea sa nu se mai intoarca niciodata in Romania, dar ca, in semn de buna-credinta, dupa aflarea vestii ca este urmarit penal, a cautat imediat o cale sa revina in tara pentru a participa la ancheta procurorilor.

"Va spun sincer ca nu am cunoscut caracterul exceptional al masurii arestarii decat cand am fost dus intr-o boxa de trei metri patrati. Va jur, nu am incercat sa ma sustrag actelor de urmarire penala si declarat cu toata raspunderea ca stiam toate procedurile privind acest demers. De la avizul care trebuie cerut la Camera Deputatilor si pana la aducerea mea in fata instantei. Eu am zis ca vreau sa vin si daca vroiam puteam sa nu ma intorc. Care este culpa mea? Nu am spus niciodata nimanui sa nu declare nimic si ca avocat le-am dat un sfat juridic, si anume acela de a se prevala la dreptul de tacere. In acest dosar sunt judecati prietenii si clientii mei. Va implor! Nu ma terminati fizic, nu ma trimiteti in arestul ala. Stam patru insi intr-o celula de patru metri patrati. Eu, un asasin, un traficant de droguri si un proxenet. Va implor! Nu ma trimiteti in boxa aia din nou. M-a facut presa terci, aveam apa calda o data pe saptamana, nu sunt un criminal sau asasin", si-a incheiat Boldea declaratia finala.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitand propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus in Romania in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Taximetristii vor protesta, marti si miercuri, in fata Parlamentului... Premierul l-a demis din functie pe Cristian Sebastian Mihai, ultimul vicepresedinte ANRP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x