Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Mii de copii învață în școli în care nu există medic! Dacă aceștia pățesc ceva trebuie să sune la 112

Nu e niciun secret că, atunci când sunt mici, copiii reuşesc să se lovească ori de câte ori sunt neatenţi în timp ce se joacă!

Nu e niciun secret că, atunci când sunt mici, copiii reuşesc să se lovească ori de câte ori sunt neatenţi în timp ce se joacă, iar când vine vorba despre elevi, au un talent ieşit din comun să-şi dea răceala de la unul la altul.

Numai că, dacă vorbim despre unii copii din judeţul Cluj, nu există nicio posibilitate de a fi îngrijiţi în cabinetul medical al şcolii. Pentru că ori nu există, ori nu este niciun medic acolo. Autorităţile locale îşi pasează responsabilitate, dar - până la rezolvarea acestei situaţii - va mai trece ceva timp.

Cei 235 de elevi care învaţă la şcoala "George Bariţiu" din Jucu de Sus nu au cabinet medical. În cazul în care se simt rău la şcoală, fie merg de urgenţă la medicul de familie din sat, fie sună la 112.

În acest moment 194 de instituţii de învăţământ din judeţ nu au cabinete medicale. Reprezentanţii primăriei spun că ei au preluat această responsabilitate din 2009 când cabinetele aparţineau Direcţiei de Sănătate Publică. Pe de altă parte, autorităţile locale spun că şcolile ar trebui sa asigure spaţiul necesar pentru construirea cabinetului medical.

În multe dintre şcolile care au cabinete, serviciile medicale sunt asigurate permanent doar de asistente şi câte un medic arondat mai multor şcoli, pe care doctorii le vizitează prin rotaţie.

Chiar dacă directorii de şcoli şi grădiniţe sunt obligaţi prin lege să aibă cabinete medicale, altfel riscă amenzi, până în acest moment DSP nu a aplicat nicio sancţiune.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro