Antena Căutare

Mii de elevi, fără un loc la liceu după Evaluarea Naţională. Cei cu medii mari au riscat şi au pierdut!

Cine a riscat a pierdut intrarea la un liceu bun. Elevii care au crezut că anul acesta vor intra cu note mai mici la licee de prestigiu au rămas pe dinafară

Cine a riscat a pierdut intrarea la un liceu bun. Elevii care au crezut că anul acesta vor intra cu note mai mici la licee de prestigiu au rămas pe dinafară.

Sunt cinci mii de copii care nu au completat suficiente opţiuni pe fişa de înscriere. Şi au trăit surpriza să vadă că, deşi la nivel naţional au fost note mai mici decât anul trecut, la liceele de top ştafeta a fost ridicată. Elevi cu note de opt şi nouă aşteaptă a doua repartizare, în timp ce copii cu note de doi au intrat din prima.

Părinţii a 400 de copii din Capitală şi aproape 5 mii din toată ţara sunt disperaţi după ce au aflat că elevii nu au intrat la niciun liceu. Chiar dacă mediile după Evaluarea Naţională nu au fost deloc mici. Trei copii care au obţinut cel puţin media nouă nu au încă un loc la un liceu de stat. La fel şi 23 de elevi cu medii peste 8 şi 214 cu medii de 7.

Explicaţia este destul de simplă. Sunt acei părinţi şi elevi care au completat prea puţine optiuni cand au facut fişa de inscriere la liceu sau sunt aceia care au fost prea optimisti si au pus licee cu medii mai mari decat au luat copiii la evaluarea nationala.

De exemplu, la Liceul Teoretic Marin Preda din Bucureşti sunt 6 copii în această situaţie.

Anul acesta a mai existat o situaţie. Deşi s-a vorbit despre note mai mici decât anul trecut, cele mari au fost mai numeroase. Aşa se face că mediile de admitere au crescut la majoritatea liceelor de prestigiu. La liceele de top, ultima medie de admitere a depăşit 9.50. Iar dacă vorbim despre cele mai căutate specializări, atunci sectia de Matematică-Informatică Bilingv este pe primul loc. Cu media 9.91, la Colegiul Fraţii Buzeşti din Craiova.

TOP LICEE

Colegiul de Informatică Tudor Vianu Bucureşti 9.59

Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr Bucureşti 9.57

Colegiul Naţional Sfântul Sava Bucureşti 9.56

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa 9.51

Colegiul Naţional Mihai Viteazul 9.42

TOP SPECIALIZARI

Colegiul Fraţii Buzeşti Craiova Ştiinţele Naturii 9.91

Colegiul Sf. Sava Bucureşti Mate-Info Bilingv 9.89

Colegiul Sf. Sava Bucureşti Ştiinţele Naturii 9.85

Dacă sute de elevi cu note de peste şapte aşteaptă a doua repartizare, cei cu note de doi nu mai au emoţii. Au intrat din prima. În judeţul Bihor, ultima medie la Colegiul Vadu Crişului a fost 1.92. Doar în Bucureşti, aproape 50 de licee au primit candidaţi care au avut media sub 5.

În România, învăţământul este obligatoriu până în clasa a X a. Următoarea sesiune de admitere la liceu va avea loc între 31 iulie şi 1 august.

Vacanţele pe litoral sunt tot mai scumpe, dar şi pretenţiile turiştilor sunt tot mai mari! Cum s-au schimbat gusturile r... Radare camuflate! Poliţiştii au undă verde pentru a-i vâna pe vitezomani fie din maşini neinscripţionate, fie din tufişu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x