Antena Căutare

Bacalaureat 2019. Mii de elevi protestează pentru punctaj. Proba pe care liceeni o contestă: „S-a strecurat o eroare la acele subiecte”

Mii de elevi au semnat o petiție adresată Ministerului Educației, prin care cer mai multe puncte din oficiu la probă de Matematică de la Bacalaureat 2019.

Mii de elevi au semnat o petiție adresată Ministerului Educației, prin care cer mai multe puncte din oficiu la probă de Matematică de la Bacalaureat 2019. Aceștia sunt nemulțumiți că unul dintre exercițiile de la nivelul de dificultate M2 a fost, de fapt, pentru cei de la nivelul M1.
"Subiectul 3 exercitul 2 (b și c) a fost pentru elevi de M1, nu M2. Semnați petiția, să ajungem la 50.000 de semnături", susțin cei care au pornit această inițiativă.

Deși șansele de reușită ale petiției sunt extrem de mici, această a primit sute de semnături pe minut. Petiția este susținută și de unii părinți, care au explicat că au ales să își trimită copiii la un profil tehnologic tocmai pentru că aceștia nu aveau înclinații pentru matematică, fizică sau chimie.

Este puțin probabil că Ministerul Educației să decidă acordarea unor puncte în plus din oficiu celor care au susținut examenul la matematică M2, neexistând un precedent în acest sens.

Subiectele de la matematică date la Bacalaureat 2019 au fost concepute de CNEE (Centrul Național de Evaluare și Examinare) instituție aflată în subordinea Ministerului Educației. Acestea trebuie să aibă un grad mediu de dificultate, fiind structurate pe trei cerințe importante

Poliţia Română a finalizat prima etapă a controlului dispus la IPJ Timiş, după moartea poliţistului Cristian Amariei. S-... Admitere facultate 2019. Lista universităților care admit absolvenți fără Bacalaureat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x