Antena Căutare

Mii de pensionari fac imprumuturi la Casa de Ajutor Reciproc

Pentru cei cu venituri mici, sarbatorile nu sunt un motiv de bucurie. Pensionarii sunt cei mai necajiti. Multi dintre ei merg in fiecare an, in aceasta perioada, la Casa de Ajutor Reciproc, ca sa fac rost de bani.

Pensionarii se imprumuta de sume cuprinse intre 1.000 si 4.000 de lei. Oamenii spun ca pensiile pur si simplu nu le ajung pentru toate cheltuielile din aceasta perioada: medicamente, facturi la intretinere sau lemne pentru foc.

Masa de Craciun, cu toate produsele traditionale, este pentru multi un lux. Asa ca ajung la Casa de Ajutor Reciproc. In fiecare an, numarul pensionarilor care fac un imprumut se dubleaza in perioada sarbatorilor.

Oamenii restituie apoi banii in rate, tot anul urmator. Sunt insa si multi care nu mai reusesc sa returneze toata suma imprumutata de la CAR. Asa se face ca aproximativ 1.000 de pensionari din Gorj au opriri puse pe pensii, tocmai din aceasta cauza.

Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion: Vesti bune pentru iubitorii sporturilor de iarna... Romanii apeleaza la SMS-uri pentru a plati bunuri si servicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x