Antena Căutare

Mii de reptile au fost salvate de la moarte. Urmau să ajungă portofele și genți!

Forțele de poliție din 22 de țări au salvat mii de reptile vii, între care broaște țestoase și crocodili pe care traficanții intenționau să le ucidă pentru a fi folosite la fabricarea de accesorii, precum portofele și genți, potrivit Agerpres. 

Forțele de poliție din 22 de țări au salvat mii de reptile vii, între care broaște țestoase și crocodili pe care traficanții intenționau să le ucidă pentru a fi folosite la fabricarea de accesorii, precum portofele și genți, potrivit Agerpres

Europol a declarat că au arestat șase persoane în Italia și șase în Spania pentru trafic ilegal de animale vii. Aceștia au pus capăt unei acțiuni internaționale, numită „Organizația Blizzard”, care a vizat traficanți, transporturi comerciale și magazine de animale de companie.

„Traficul de animale sălbatice a crescut semnificativ în ultimii ani până la punctul în care mii de reptile în valoare de milioane de euro sunt în prezent confiscate anual”, a spus Pedro Felicio, şeful departamentului de criminalitate economică al Europol, care a ajutat la coordonarea operaţiunii. „În pofida diferitelor eforturi depuse, ameninţarea unor astfel de infracţiuni rămâne ridicată”, a afirmat el într-un comunicat.

Pedro Felicio a declarat că 2.703 de broaşte ţestoase, 1.059 de şerpi, 512 şopârle şi 20 de crocodili şi aligatori au fost confiscate în timpul unei operaţiuni desfăşurate în Europa, Statele Unite, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Israel şi Africa de Sud. De asemenea, genţi, portofele, curele de ceas, medicamente şi alte produse derivate din animale au fost confiscate de poliţie.

Rezultate Bacalaureat special 2019 - Doar o medie de 10... Un nou scandal în Poliția Română! Polițistă însărcinată în șase luni, bătută de rromi, după ce a fost trimisă de șefi să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x