Antena Căutare

Miki Spaga, achitat in dosarul armelor de vanatoare

Ex-senatorul PSD, actual UNPR, Serban Mihailescu, zis Miki Spaga, care a fost sef al Secretariatului General al Guvernului (SGG) in Cabinetul Nastase, a fost achitat definitiv de instanta suprema pentru faptele de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in dosarul in care era acuzat de DNA ca ar fi primit necuvenit noua arme de vanatoare.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a achitat pe Mihailescu pentru fapta de primire de foloase necuvenite pe motiv ca aceasta nu exista, iar pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, deoarece faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. Totodata, instanta a dispus ridicarea sechestrului de pe sapte arme, pusti de vanatoare.

DNA a cerut judecatorilor ICCJ condamnarea definitiva a lui Serban Mihailescu, zis Miki Spaga, la doi ani de inchisoare cu executare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, pedeapsa urmand sa fie data ca exemplu si sa-i "inhibe" pe viitorii demnitari.

In decembrie 2011, instanta suprema l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pe Serban Mihailescu, in dosarul in care acesta este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu primirea mai multor arme de vanatoare de la fostul sau consilier Fanel Pavalache. Dar decizia a fost atacata cu recurs de procurori.

Potrivit procurorilor, in perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, detinand functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG), Serban Mihailescu a primit de la Fanel Pavalache noua arme de vanatoare, in valoare totala de 264.000.000 lei vechi, dupa ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta in functia de consilier. In perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost detinute, fara drept, de catre Mihailescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Foto: Intactimages

Litoralul romanesc, inghitit de valuri... BAC 2012: Situatia din prima zi, la fel ca cea de anul trecut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x