Antena Căutare

Minciuna ce a împrăștiat teama printre români: „Nimeni nu va putea fi pe stradă”. MAPN, reacție vehementă: „Este în totalitate fals”

Un anunț îngrijorător s-a răspândit, joi, pe aplicația de mesagerie WhatsApp. Ce erau oamenii îndemnați să facă?

Minciuna ce a împrăștiat teama printre români: „Nimeni nu va putea fi pe stradă”. MAPN, reacție vehementă: „Este în totalitate fals”
Minciuna ce a împrăștiat teama printre români. MAPN, reacție vehementă | Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania

Un mesaj a răspândit panică în rândul utilizatorilor WhatsApp. Oamenii erau avertizați că trebuie să stea în casă, cu geamurile închise, întrucât „cinci elicoptere ale Forțelor Aeriene vor pulveriza dezinfectantul ca parte a protocolului pentru eradicarea coronavirusului”.

Reprezentanții MAPN au postat un printscreen cu acest mesaj, explicând că este vorba despre o „informație în totalitate falsă”.

„Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului București substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele pe timpul acestei nopți.

Această informație este în totalitate falsă, Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune. Elicopterele din dotarea Armatei României nu dispun, la acest moment, de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer.

Reiterăm rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale”, a transmis MAPN.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru încetarea epidemiei de coronavirus! A fost transmisă de însuși Preaferic... Armata Română ridică un spital mobil, din corturi medicale și containere. Ne pregătim pentru cel mai negru scenariu al p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x