Antena Căutare

Minerii disponibilizati de la CNH vor primi cea de a treia transe de plati compensatorii

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a dispus marti, dupa discutii cu conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, ca producatorul de carbune sa plateasca minerilor disponibilizati anul trecut, incepand de miercuri, sumele compensatorii promise de fostul ministru, Ion Ariton, informeaza Mediafax.

"CNH va demara din 7 martie procedurile pentru sumele necesare platilor compensatorii si drepturilor pensionarilor cuvenite in baza aprobarii notificarii de ajutor de stat. Acestea vor fi virate in contul Trezoreriei Hunedoara si vor asigura plata celei de-a treia transe a platilor compensatorii pentru disponibilizatii din 2011 si a facilitatilor pensionarilor aferente primului trimestru al anului 2012", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul CNH.


Aproximativ 1.000 de mineri si personalul TESA de la cele sapte mine ale CNH au marsaluit marti, in a doua zi de proteste, pe strazile din Petrosani, nemultumiti de salarii si de conditiile de lucru si reclamand ca ministrul Economiei nu a respectat protocolul semnat in 17 ianuarie cu sindicalistii din minerit.

Protocolul cu sindicatele minerilor din CNH, a fost semnat de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, prevedea acordarea ultimei transe din salariile compensatorii ale celor 900 de angajati disponibilizati in 2011 din companie si cresterea pretului de vanzare a huilei catre producatorii de electricitate.

Compania Nationala a Huilei are 8.800 de angajati.

Reprezentantii Ministerului Economiei, ai Ministerului Finantelor Publice, ai CNH si ai sindicatelor minerilor au avut, la sfarsitul saptamanii trecute, discutii pe tema rezolvarii problemelor legate de drepturile banesti pentru minerii disponibilizati si pentru pensionarii din companie, se spune in comunicat.

Nati Meir, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie... Miercuri se anunta ninsori in Bucuresti si in tara. Vezi prognoza meteo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x