Antena Căutare

Ministerul Agriculturii vrea carduri si legitimatii de producator pentru toti agricultorii

De acum in colo vom stii totul despre legumele pe care le cumparam. Ne-o promit sefii de la Agricultura, care vor carduri pentru toti legumicultorii. La doi pasi de Bucuresti, s-a si deschis prima piata unde fermierul are voie sa vanda doar pe baza cardului care spune totul despre agricultor si productia lui.

Romanii sunt sceptici cand vine vorba despre increderea in etichetele de la tarabe. Nu stiu care produse sunt romanesti si care nu atunci cand merg la piata, pentru ca regii pietelor sunt intermediarii, iar producatorii adevarati cu greu gasesc un loc unde sa-si vanda marfa.

Gheorghe Vlad este un legumicutor de renume in comuna Vidra. Are 70 de hectare cultivate cu de toate. Isi vinde legumele intr-o piata de langa Bucuresti. Iar acum poate spune ca marfa lui este recunoscuta cu usurinta de cumparatori. Vinde in prima piata unde fermierii au card de acces si legitimatie de producator.

"Cumparatorul este tot timpul mintit ca este rosie de Vidra, ca este mar de Voinesti. Sub aspectul etichetei nu vor mai exista asemenea pacaleli", spune producatorul.

Conducerea Ministerului Agriculturii promite ca, pana la finalul anului, proiectul va fi implementat in toate pietele. Sistemul informatic costa aproximativ 600.000 de euro. Cardurile vor fi emise de asociatiile de producatori si ar putea costa aproximativ 10 lei fiecare.

Judecatorii au decis: Serban Huidu nu va face inchisoare... Cele mai prestigioase universitati ale lumii isi vor prezenta oferta educationala la Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x