Antena Căutare

Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs o sută de posturi. În ce domenii se caută specialiști

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat vineri demararea procedurilor pentru ocuparea prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimişti, farmacişti şi ingineri în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat vineri demararea procedurilor pentru ocuparea prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimişti, farmacişti şi ingineri în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, posturile au fost prevăzute în baza Strategiei de dezvoltare şi relansare a institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul Apărării, Gabriel Leş.

„Prin încadrarea unor noi specialişti cu performanţe în domeniul cercetării şi inovării, institutul intră într-o nouă etapă de dezvoltare, sprijinind demersurile comunităţii ştiinţifice care îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul acestei instituţii prestigioase de cercetare şi dezvoltare”, se arată în comunicat.

De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a demarat procedurile de achiziţii şi investiţii, în baza bugetului aprobat, în valoare de aproximativ 40 milioane de lei, pentru modernizarea zonelor de producţie, prin achiziţia de noi echipamente, de înalt nivel tehnologic, respectiv consolidarea şi reabilitarea infrastructurii existente.

„Măsurile concrete adoptate până în prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o creştere semnificativă a producţiei de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant şi imuno-stimulator românesc, realizat în exclusivitate în cadrul Institutului Cantacuzino. În primele cinci luni ale acestui an, vânzările de SOD Natural au depăşit totalul vânzărilor pe anul 2018”, precizează comunicatul MApN.

  • CITEȘTE ȘI: Schimbări la pachetul de servicii medicale de bază gratuite! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Sursa citată menţionează că, în cursul acestei luni, conducerea ministerului a iniţiat discuţii cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, în vederea stabilirii condiţiilor necesare în perspectiva reautorizării unei viitoare producţii de vaccinuri.

Fenomene extreme în România! O tornadă mare s-a format în urmă cu puțin timp, în județul Ialomița... Prorectorul Academiei de Poliţie „Al.I. Cuza”, acuzat că a amenințat o jurnalistă, a demisionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x