Antena Căutare

Ministerul de Interne: O comisie va analiza modul în care este gestionată ordinea publică în Piaţa Constituţiei; Poliţia Capitalei audiază mai multe persoane implicate în scandalul soldat cu un mort şi un rănit

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că o comisie din cadrul instituţiei va verifica modul de gestionare a ordinii publice în Piaţa Constituţiei, în urma incidentului de duminică seară soldat cu moartea unui bărbat şi cu rănirea altuia. Poliţia Capitalei audiază mai multe persoane.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că o comisie din cadrul instituţiei va verifica modul de gestionare a ordinii publice în Piaţa Constituţiei, în urma incidentului de duminică seară soldat cu moartea unui bărbat şi cu rănirea altuia. Poliţia Capitalei audiază mai multe persoane.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, o comisie va verifica modul de gestionare a ordinii publice în Piaţa Constituţiei.

"Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente", se arată într-un comunicat al MAI.

Sursa citată menţionează că Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări, iar acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică.

”Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente, se mai arată în comunicatul MAI.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Municipiului Bucureşti, Diana Sarca, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pe data de 29 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de un conflict, între mai multe persoane, pe raza sectorului 5, în Piaţa Constituţiei, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de poliţie de pe raza sectorului 5, precum şi ale Brigăzii Rutiere.

În urma conflictului un bărbat a fost rănit, iar ulterior a murit din cauza rănilor suferite. Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Celălalt bărbat implicat în confliect a fost rănit, suferind un traumatism la nivelul capului şi primind îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind dus la audieri.

"A fost efectuată, pe parcursul nopţii, cercetarea la faţa locului, care a fost reluată în această dimineaţă şi continuă şi la acest moment. În perimetrul cercetat a fost găsit şi ridicat un tub cartuş, cel mai posibil cu gaz, un încărcător gol, posibil pentru acelaşi tip de pistol cu gaze şi obiecte contondente. Pe parcursul nopţii au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continuă", a afirmat Diana Sarca.

Ea a mai spus că din primele date rezultă că persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în acest spaţiu, iar la un moment dat discuţiile au degenerat.
Anchetatorii au descoperit camere de supraveghere în zonă şi analizează imaginile surprinse de dispozitivele de supraveghere.

În cauză sunt audiate mai multe persoane pentru a se stabili desfăşurarea întregului eveniment, a mai spus Diana Sarca.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Sursa : news.ro

Mureş: Încărcător cu şase cartuşe, dispărut din dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale; conducerea Poliţiei a demar... Singurii care vor avea acces la probele ADN recoltate de la mama Luizei vor fi cei de la FBI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x