Antena Căutare

Ministerul Educatiei: Copiii bolnavi ar putea sa isi continue studiile chiar si in spitale

In fiecare an, alti 500 de copii din Romania sunt diagnosticati cu cancer. Sunt copii care vor cu indarjire sa mearga la scoala. La ei s-a gandit Ministerul Educatiei atunci cand a intocmit metodologia care la va permite copiilor cu afectiuni rare, sistemice, genetice sau neurologice, sa invete chiar pe patul de spital.

Copiii bolnavi care stau internati mai mult de o luna ar putea sa isi continue studiile chiar in saloanele in care sunt internati. Vor fi supravegheati de dascali calificati care le vor preda exact aceeasi programa. Vor da teste si vor primi note sau calificative.

Spatiile vor fi amenajate in interiorul spitalelor sau in apropierea lor. De educatia copiilor se vor ocupa dascali calificati care, la nevoie,vor tine cursurile chiar in saloane. Intr-o grupa nu vor fi mai mult de 12 elevi.

In apropierea spitalul Marie Curie din Capitala o fundatie a infiintat un centru educational.

Acum, in astfel de centre, copiii nu primesc note. Vor fi evaluati insa in momentul in care se va studia oficial in spitalele din Romania




Foto: Intact Images

Oseminte descoperite in subsolul Colegiului National "Moise Nicoara" din Arad... Romania, pe locul 32 din 33 de tari europene, in clasamentul sistemului sanitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x