Căutare Live

Ministerul Educației ia măsuri dure din cauza epidemiei de gripă: Condițiile în care școlile se închid și cursurile se suspendă

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de gripă în România, astfel că autoritățile din Educație au transmis reguli stricte în școli și grădinițe pentru prevenirea răspândirii gripei.

Epidemie de gripă în România

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis o notă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi în contextul epidemiei de gripă.

Triaj zilnic al elevilor. Cursuri suspendate în caz de minimum trei cazuri de gripă

Potrivit MEC, personalul medical din unităţile de învăţământ trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda, transmite ministerul.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecţia spaţiilor de învăţământ, se precizează în nota MEC.

Reguli de igienă în școli, sporite

Totodată, ministerul solicită să se asigure obligatoriu apă şi săpun în unităţile de învăţământ, iar cadrele didactice să ia măsuri de respectare a măsurilor de igienă personală şi colectivă precum: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă, etc.), spălarea sub jet puternic de apă a fructelor şi legumelor, consumul de apă doar din surse sigure, autorizate.

MEC recomandă amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, pentru a preveni aglomerarea şi pentru limitarea transmiterii infecţiilor respiratorii.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Ultimele știri